Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya girmesine gerek olmadığını duyururken, PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacağını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir" dedi.

Bakan Koca, pozitif vakaların da 7 günlük izolasyon sonunda test yapmadan izolasyondan çıkabileceğini belirterek,  Turkovac’ın Faz 3 sonuçlarına ilişkin de açıklamalar da bulundu.

"TURKOVAC İLE İLGİLİ KİMSENİN TEREDDÜTÜ OLMAMALI"

Faz 3 aşamasında bin 182 gönüllüden elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Bakan Koca, "Turkovac aşımızın karşılaştırma kolu olan Sinovac aşısından daha etkili olduğu gösterildi. Dünya Sağlık Örgütü kriterleri güvenlik çalışmasının 3 bin gönüllüden fazla kişide doğrulanmış olmasını öngörmektedir. Bu bakımdan yerli aşımızın güvenli olduğu toplamda 5 bin 942 kişilik çalışma ile teyit edildi. Acil kullanım onayı da bu veriler dikkate alınarak verildi. Turkovac aşımızı güvenli şekilde kullanabileceğimizi yüksek sesle söylemek konusunda kimsenin tereddütü olmamalı" ifadelerini kullandı.