"Namaz kılmayan hayvandır" sözleri damga vuran Mustafa Aşkar kimdir? Mustafa Aşkar'in dini geçmişi, biyografisi ve bilinmeyen yönleri haberimizde...

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yaptığı "Namaz kılmayan hayvandır" şeklindeki talihsiz açıklamasıyla gündeme bomba gibi düşen ve gündem yaratan Mustafa Aşkar kimdir? Aslen nerelidir?

Prof. Dr Mustafa Aşkar, ODTÜ Kimya Mühendisliği okuduğu dönemde bir sene İngilizce hazırlık okumuş ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geçiş yapmış ve 1989 yılında mezun olmuştur. Aşkar, evli ve 4 çocuk babasıdır. Aslen Konya Karapınar’lıdır.

Mezun olmasının ardından Özel Yükselik Koleji Dün Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapmıştır.

Profesör olarak görevine devam eden Aşkar, İngilizce, Farsça ve Arapça olmak üzere 3 dil bilmektedir.

Mustafa Aşkar, son olarak bir televizyon programında söylemiş olduğu "Namaz kılmayan hayvandır" cümlesi ile tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve gündem yaratmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'hayvan' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'hayvan' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bir televizyon programında sarf edilen ifadelere bağlı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na gelen yoğun sorular üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Dinimizde namazın yeri, önemi ve değeri herkesçe bilinmektedir. Ancak insanların inanç ve ibadet özgürlükleri hedef alınarak tezyif ve tahkir edilmesi asla kabul edilemez. Kur’an-ı Kerim ayetlerinden ve konuya ilişkin diğer dini metinlerden böyle bir çıkarımda bulunmak İslam’ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmaz" denildi.