Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te dünyaya gelen Hint asıllı Swamini Samvidananda Saraswati, rüyasında gördüğü Mevlana'nın "gel" çağrısına uyarak iki yıl önce Konya'ya yerleşti.

Doğup büyüdüğü Arjantin'den Konya'ya yerleşen 56 yaşındaki Saraswati, ülkesinde profesyonel müzik ve spiritüel eğitim üzerine çalıştığını söyledi.

Ömrünü bir keşiş olarak manastır ve mağaralarda geçirdiğini ifade eden Saraswati, öğrencilerine felsefe ve tanrısal metinler üzerine eğitim verdiğini anlattı.

"Mevlana'nın aşkı beni buraya sürükledi"

Mevlana'yı takriben 8 sene önce rüyasında gördükten sonradan, onun bilgeliğini anlayıp derinleşmek, gelişmek için Konya'ya yerleştiğini kaydeden Saraswati, "Konya'ya 2013'te geldim. En Ince Ayrıntısına Kadar yerleşinceye dek her sene gittikçe burada daha çok süre geçirmeye başladım. Mevlana'nın aşkı beni buraya sürükledi. dahası bir şey yapamadım. Onun aşkından çaresizdim." diye konuştu.

"O'nun yaşadığı zamandaki gibi bereketi burada fazla pozitif"

Mevlana'nın türbesine her geldiğinde ayrı ve tarifi imkansız duyguları yaşadığına göze çarpan eden Saraswati, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce bu türbe, pirin yaşadığı türbedir. 13. yüzyılda yaşadığı zamandaki gibi onun bereketi burada fazla artı. Hazreti Mevlana, bana bir rüya ile geldi. Ondan daha sonra bütün hayatım değişti. Hemen çağrısına 'evet' dedim, ona teslim oldum. Adanmışlığım ve aşkım spontane gelişti. Hazreti Pir'in varlığı hayatımda büyük bir etki yaptı."

"İçime girip ruhumun en derin yerlerini arındırdı"

Saraswati, Mevlana'nın tüm eserlerini özenle okuduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Hazreti Pir'e geldiğim dönemde başladım okumaya. İlk olarak şiirlerinin yer aldığı Divan-ı Kebir'i okudum. Bilhassa bazı dizelerin üzerimde yarattığı tesir çok derindi. Öyle oysa; günlerce bambaşka bir ruh halinde oluyordum. Bir söz, bir tümce, bir us, bana ne yaptığını bilmiyorum. Başkaları için konuşamam lakin benim için yaptığı bir lazer etkisiydi. İçime girip ruhumun en derin yerlerini arındırdı. Onun ışığında, bilgeliğinde ve şefkatinde, bu sözlerle, bu sözlerin akıllıca manalarıyla kalbimin, ruhumun dönüşümü ve açılması hayatımı değiştirdi."

Mevlana'ya yakın edinmek için Konya'ya yerleştiğine, hayatının son anına değin burada yaşayacağına işaret eden Saraswati, şunları kaydetti:

"Mevlevi anlayışını yaşam biçimi olarak kalpten yaşadığınızda, süre kavramının sınırlayıcılığı kronolojik olarak varlığını yitiriyor. O Kadar bir an geliyor ki; maddi süre kavramı, anlamını ve önemini yitiriyor. Amaçsız ülkü geliyor. Gelecek hakkında genellikle insanların düşündüğü gibi düşünmüyorsunuz. Çünkü 'lahza'da olmanın önemi, 'şimdi'de tüm varlığınızla, kalbinizle gittikçe daha artı parlatılmış bir şekilde. Açıkçası zaman diye bir şey değil. Zihnin yarattığı bir şey bu. Bizim için manâlı olan 'lahza'ı keşfetmek ve fark etmek. 'Şimdi'de varlık var, hayat akıyor. Burada ne geçmiş ne de gelecek var. Gelecek spekülasyondur. Öyleyse bize kalan şimdidir. Eğer siz çok fazla geçmişin hatıralarında ve gelecek planlarında olursanız hayatı kaçırırsınız. Şimdiyi kaçırırsınız. Mevlana, 'Bizler anın çocuğuyuz ki o anda yaşamalı, parlamalı, büyümeliyiz' sözüyle 'kalpte yer bulan aşkı yaymalıyız' diyor."

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/ruyasinda-gordugu-mevlananin-gel-cagrisina-uyarak-konyaya-yerlesti.html