Peygamber Efendimizin öğrettiği ve sabah akşam okunmasını tavsiye ettiği dualar nelerdir? İşte sabahtan okunacak dualar...

Bismillah, her hayrın başıdır. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurdu:

“Besmeleyle başlanmayan her mühim işin sonu eksiktir.” (Ali el-Müttekî, Kenzu’l-ummâl, I, 555, No: 2491)


Okunuşu:
“Bismillahirrahmanirrahîm.”

Anlamı: “Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adı ile.”

SABAH OKUNACAK DUALAR

Peygamberimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- kızı Hz. Fâtıma’ya -radıyallahu anh- sabah akşam okumasını tavsiye ettiği şu dua, ebedî hayat kaygısı içeren insanların Allah’a -celle celalühu- nasıl sığınmaları gerektiğini göstermektedir:

“Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım! Sen’in rahmetine iltica ediyor ve Sen’den destek diliyorum. Benim tüm işlerimi düzelt ve beni göz açıp kapayıncaya kadar bir lahza bile olsa nefsimle baş başa bırakma!” (Hâkim, I, 730)

Hz. Osman’dan -radıyallahu anh- söylenti edildiğine tarafından Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz şöyle buyurdu:

“Kim akşamleyin üç kere:


Okunuşu:
“Bismillahillezî lâ yedurru mea’smihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâ’ ve hüve’s-semîu’l-alîm.”

Anlamı: «İsmini zikredince yerde ve gökte hiçbir şeyin hasar veremeyeceği Allah’ın isminden yardım talep eder, onunla korunurum. O her şeyi işitir ve bilir» derse, sabaha kadar ona ânî bir belâ isâbet etmez. Kim de bunu sabah üç defa okursa, akşama kadar ona ânî bir belâ isâbet etmez.” (Ebû Dâvûd Edeb 101/5088; Tirmizî, Deavât 13)

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/sabah-duasi.html