Irak’ın başkenti Bağdat’ta yaşayan Um Abbudi adlı bayan, kendi imkanlarıyla kiraladığı arsayı yoğun zorlama ve ihmale uğrayan sokak kedisi ile köpekler için bakım evine çevirdi.

Um Abbudi, Bağdat’ın batısında kendi imkanlarıyla kiraladığı 500 metrekarelik arsada şiddete maruz kalarak vücudunun farklı alanlara yönlendirilmiş yerleri bere yara içinde kalan 14 cadde köpeği ve 70'in üstünde kediye bakıyor.

Iraklı kadının şefkat batmış davranışı, cadde hayvanlarının yoğun olarak şiddete maruz kaldığı ve bunun için hiçbir caydırıcı gücün de olmadığı ülkede eşine nadir rastlanan bir koşul olarak uyarı çekiyor.

AA muhabirine konuşan Um Abbudi, hayvanlara olan şefkatinin küçük yaşlardan geldiğini anlatarak, "Çocuk yaştan beri kedilere karşısında ilgim vardı ve kedi beslemeyi severdim. O zamanlar yurt dışından kedi ve köpek ithalatı olmadığı için her zaman lokal kedi ve köpeklerim vardı. O dönemler keza hayvanlara karşın zor yoktu ve onlar için ortam daha güvenliydi." dedi.

"Sokakta hasta veya şiddete maruz kalmış hayvan gördüğümde hemencecik alıp buraya getiriyorum ve bakımına başlıyorum." diyen Um Abbudi, Bağdat'taki veterinerlerin büyük bölümünün söz konusu hayvanların tedavisi konusunda kendisiyle dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

14 köpek, 70'in üstünde kedisi var

aynı zamanda devlet memuru olan Um Abbudi, şu an tayin ettiği bakım evinde 14 köpek ve 70'in üzerinde kedisi bulunduğunu ifade ede ederek, şunları kaydetti:

"Bir Takım hayvanlar yoğun şiddete maruz kaldığı için tedavisi derhal yapılamıyor. Bunlar için büyük bir alan gerekliydi, o yüzden tüm zorluklar ve semt baskısına rağmen burayı hayvanlar için oluşturdum. Keza hayvanseverler de evlerinde bir ayağı kopuk ya da zarar görmüş hayvan tercih etmiyor. O yüzden hayvanları saptamak istesem de tedavilerini tamamlamam gerekiyor. Tedavisi biten hayvanların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığımda bir takım insanlardan teşvik edici yorumlar alıyorum. Allah'ın yarattığı hayvanlara karşısında yaptığımız (bakım) azdır bile."

"Türkiye'de ırk uçan kuşa bile merhametle yaklaşıyorlar"

Irak'ta bir kesimin cadde hayvanlarına yönelik güç uygulamasından sitem eden Um Abbudi, kedi ve köpeklerin taşlı ve silahlı saldırının yanı sıra zehirlenmeye maruz kaldığını dile getirdi.

Um Abbudi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen günlerde annesiyle yoldan geçen bir çocuk bir sokak kedisini su içerken taşla vurdu ve annesi çocuğuna bunu niçin yaptığını deha sormadı. Bu duruma çok üzüldüm. Böyle çocuklar hayvanlara karşısında merhametsizse, büyüyünce anne ve babasına karşı da merhametsiz olacak. Türkiye'de halk uçan kuşa bile merhametle yaklaşıyorlar, orada kedi ve köpekler sokakta şiddetten uzaktan gayet hür şekilde dolaşıyor. Biz neden köpeklere aleyhinde böyle güç uyguluyoruz? Bana ara sıra hayvanlar yerine insanlara neden bakmadığımı soruyorlar ve eleştiriyorlar. Ben hayvanları seviyorum ve onların şiddete maruz kalmasını istemiyorum."

Bağdatlı Um Abbudi, haftanın 5 günü saat 20:00'den gece geç saatlere kadar zamanını hayvanların yanında geçiriyor ve hafta sonlarını da bakım ve şefkate fakir bu kedi ve köpeklere ayırıyor. Um Abbudi, "Arkadaşlarımdan onlarla dışarı çıkıp zaman geçirmediğim için bana küsenler oluyor. Sosyal hayatım hiç değil. İş dışındaki zamanımın tamamını burada geçiriyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/savas-yorgunu-kentte-siddet-magduru-sokak-hayvanlarina-anne-sefkatiyle-bakiyor.html