Dünyanın “EN BÜYÜK PAKETLİ ÜRÜN TEŞHİR ALANI” kategorisinde 21.000 paket ürünün 742 m3’lük bir ürün yerleştirmesiyle kırılan rekor, 6 aylık bir ön çalışma ve 12 saat süren hazırlık çalışması sonucu elde edildi. Rekorda kullanılan ürünler Ay’ın çevresini sarmaya yetecek uzunlukta.

Türkiye temizlik kağıdı sektörünün öncü markası SOLO, bu kez Guinness World Records Dünya Rekorları arasında yer alacak bir başarıya imza attı. Metro Toptancı Market’in Güneşli mağazasında yapılan 742 m3’lük dev ürün yerleştirme alanı ile SOLO markası, “En Büyük Paketli Ürün Teşhir Alanı” kategorisindeki rekoru kırarak, Guinness World Records Dünya Rekorunu kırmayı başardı. 

Rekor nasıl kırıldı?
Rekoru kırmak için, 742 m3'lük alana; 21.000 paket, 672.000 rulodan oluşan ürün yerleştirildi. Teşhirde kullanılan ürün miktarı ile Türkiye’nin en doğusundan en batısına 18 kere gidilebilir, Ay’ın çevresi iki kez sarılabilir.
SOLO’nun rekor denemesi tarafsız hakemlerce ölçümlendi. Öykü Serter’in sunumuyla gerçekleşen heyecanlı bekleyişin ardından Guinness’ten gelen cevapla, rekorun kırıldığı bilgisi alındı. 

Sertaç Nişli: Solo ile dünya rekoru kırmanın haklı gururunu yaşıyoruz 
İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, bu rekoru kırmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: "İpek Kağıt, SOLO ve diğer markalarıyla birlikte, kurulduğu günden bu yana Türkiye temizlik kağıdı pazarının lideri konumunda bulunuyor. İpek Kağıt olarak, temizlik kağıdı sektöründe her markamızla yeniliklerin öncüsü olmaya devam ediyoruz. 1978 yılından bu yana tüketicilerine 'Hem kaliteli, hem hesaplı' ürünler sunan SOLO markamız, tuvalet kağıdı kategorisindeki pazar liderliğini sürdürüyor. Türkiye’nin en çok tercih edilen tuvalet kağıdı markası Solo’ya da Guinness gibi bir dünya rekoru yakışırdı. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

Cansu Canşe: Yerleştirme 12 saat sürdü
Solo Uzman Marka Yöneticisi Cansu Canşe de, rekor denemesine giden yolu şöyle anlattı: "Altı aydır bu proje üstünde çalışıyoruz. Bu rekorun arkasında, büyük bir ekip çalışması var. Ürünlerimiz 12 tırla bu alana taşındı. 55 kişilik ekibimizin, bir gece önce saat 21.00'de başlayan yerleştirme çalışması, sabah 09.00'da sona erdi. 12 saatlik zorlu bir çalışmaydı fakat sonuç tüm yorgunluğumuza değdi. Teşhirde kullanduğımız ürün miktarı ile Türkiye’nin en doğusundan en batısına 18 kere gidilebilir, Ay’ın çevresi iki kez sarılabilir. SOLO markası olarak temizlik kağıdı sektöründe her alanda rekor kırmaya devam edeceğiz." 

Sinem Türüng: Bu rekora ev sahipliği yapmak bizi mutlu etti
Metro Toptancı Market Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Türüng de, ekip olarak bu rekorun kırılması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Türüng, "Tüm personelimiz hazırlık boyunca Solo ekibinin ihtiyaçlarını karşıladı ve kurulumu sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına imkan sağladı. SOLO ekibini kırılması güç bir rekora imza attıkları için tebrik ediyoruz. Bu rekora ev sahipliği yaptığımız ve rekor kırılmasına dahil olduğumuz için mutluyuz" dedi.

İpek Kağıt hakkında
Eczacıbaşı Topluluğu tarafından, 1969 yılında çağdaş ve sağlıklı bir yaşamın gereği olan temizlik kağıdı üretmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan İpek Kağıt; tüketiciye yönelik Solo, Selpak, Silen, Servis ve ev dışı kullanıma yönelik Marathon ve Selpak Professional markalarıyla, kurulduğu yıldan bu yana Türkiye temizlik kağıdı pazarının lideri konumunda bulunuyor.
İpek Kağıt Yalova, Manisa ve Kazakistan’daki 180 bin ton temizlik kağıdı üretim kapasitesi ve çevreye duyarlı modern tesisleriyle örnek olma özelliğini sürdürüyor. İpek Kağıt Türkiye’deki liderliğinin yanısıra bölgesel bir oyuncu olma vizyonuyla 5 kıtada, 60’dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. 
Solo markası 1978 yılından bu yana tüketicilerine “Hem kaliteli, hem hesaplı” ürünler sunuyor. Bu özelliğini; tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve peçete ürünleriyle evlere taşıyor.

Metro Toptancı Market Hakkında
Metro Toptancı Market, dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro Group’un satış şirketlerinden biridir. Metro Toptancı Market, profesyonellerin kendileri ve işyerleri için ihtiyaç duydukları 20.000 çeşit gıda ve 30.000 çeşit gıda dışı ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. 
Metro Toptancı Market, 25 ülkede 750’nin üzerinde mağazayla hizmet vermektedir. Dünya çapında 110.000’den fazla çalışanı olan şirket, tüm dünyada 21 milyon profesyonel müşteriye hizmet vermektedir. 
Metro Group’un lokomotif şirketi olarak kabul edilen Metro Toptancı Market, ülkemizde 1990’dan bu yana faaliyet göstermektedir. Uygun fiyatlı, taze ve kaliteli on binlerce ürün, 19 ilde 32 satış noktasından 38 kentte müşterilerimize ulaşmaktadır. 
Tüm Metro mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartları yüzde 100 uygulanmaktadır.