Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim ne çağırmak?  Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim zikrinin fazileti, Arapçası ve anlamı...

Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim zikrinin fazileti, Arapçası ve anlamı...

Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil azim zikrinin Arapçası:

Türkçe Okunuşu:

"Sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahi'l azim"

Anlamı:

"Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Ulu Al­lah'ı tenzih ederim"

SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ SÜBHANALLAHİL AZİM ZİKRİNİ OKUMANIN FAZİLETİ

SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ SÜBHANALLAHİL AZİM ZİKRİ İLE İLGİLİ HADİSLER

Seni Buraya Getiren Nedir?

Kabîsa b. Muharik anlatıyor: Bir gün Hz. Peygamber (a.s.m)'e gittim. “Ey Kabîsa! Seni buraya getiren sebep nedir?” diye sordu. Ben de: “Yaşım ilerledi, kemiklerim inceldi, bu sebeple Allah’ın beni faydalandıracağı bir şeyi bana öğretmen için sana geldim” dedim. (Şöyle buyurdu):

“Ey Kabîsa! (şu dediklerimi yaparsan), yanından geçtiğin her bir taş, ağaç ve toprak parçası mutlaka senin için Allah’tan bağışlamanı dilerler. Ey Kabîsa! Sabahleyin namazını kıldıktan sonradan, üç defa ‘Subhanellahi’l-azîm ve bi hamdihi’ duasını okuduğun vakit, körlükten, cüzamdan ve felçten muaf olacaksın. Ey Kabîsa! De ancak: ‘Allah’ım! Ben senin nezdinde yer alan(lütfun)dan isterim. Üzerime ikramlarından akıt, rahmetinden üstüme yay ve üzerime bereketlerinden indir.”(Mecmaatu’l-Ahzab, 1/132).

Dile Hafif Terazide Ağır İki Söz

Ebû Hüreyre'den: Peygamber Sallalla­hu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

"İki söz vardır ki onlar dile hafiftir­ler, terazide ağırdırlar; Rahman olan Allah'a sevimlidirler, bunlar: Sübhânellâhi ve bihamidihî, Sübhânellâhil'azîmi. ("Allah'a hamd ederek O'nu noksanlıklardan tenzih ederim, Yüce Al­lah'ı tenzih ederim"). (Buhari, Kitâbu'd-Daavât, 65)

Allah'a (c.c) Şirin Olan İki Söz

Ebü Zer'den (Radıyallahu Anh) bize rivayet edildiğine kadar şöyle demiştir: Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem bana şöyle buyurdu:

"Allah katında en sevimli olan sözü sana bildireyim mi? Allah'a en sevimli olan söz: "Sübhânellâhi ve bihamdihî"dir."

Hangi Söz Daha Faziletlidir?

Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e soruldu, hangi laf daha erdemli­dir? Peygamber buyurdu: "Allah Tealâ'nın melekleri için yahud kulları için seçtiği şu sözdür: Sübhânellâhi ve bihamdihî" (Allah'a hamd ederek onu noksanlıklardan tenzih ederim). (Müslim, Mesacid, 17)

Cennete Adınıza Bir Hurma Ağacı Dikilir

Cabir'den (Radıyallahu Anh) söylenti edildiğine tarafından, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur:

"Kim Sübhânellâhi ve bihamdihî (Allah'a hamd eder olduğum halde O'nıı noksanlıklardan tenzih ede­rim) derse; onun için Cennette bir hurma ağacı dikilir.’’ (Sünen-i Tirmizî, Kitabu'd-Daavat, 60)

Günahları Bağışlanır

Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ancak:

“Kim, Allah’ı hamdiyle tesbih ederim” derse denizin köpükleri kadar bile günahı olsa bağışlanır." (Buhârî, Deavat: 27; Müslim, Zikr: 17)

AYNI YAZILAR

Allahümme Ecirna Minennar Anlamı Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahu Ekber Demenin Anlamı ve Fazileti "La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin" Duası La İlahe İllallahu Vahdehu La Şerike Leh Lehul-mülkü ve Lehul-hamdü ve Hüve Ala Külli Şeyin Kadir La İlahe İllallah Zikrinin Faziletleri Eşhedü Enla İlahe İllallah ve Eşhedü Enne Muhammeden Abduhu ve Resuluhu Anlamı Bismillahirrahmanirrahim Anlamı Bismillahillezi La Yedurru Duası İnna Lillahi ve İnna İleyhi Raciun Ne Çağrıda Bulunmak? Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/subhanallahi-ve-bihamdihi-subhanallahil-azim.html