Talâk Suresi 12. ayeti ne anlatıyor? Talâk Suresi 12. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Talâk Suresi 12. Ayetinin Arapçası:

اَللّٰهُ الَّذ۪ي خَلَقَ سَبْعَ سَمٰوَاتٍ وَمِنَ الْاَرْضِ مِثْلَهُنَّۜ يَتَنَزَّلُ الْاَمْرُ بَيْنَهُنَّ لِتَعْلَمُٓوا اَنَّ اللّٰهَ عَلٰى كُلِّ شَيْءٍ قَد۪يرٌۙ وَاَنَّ اللّٰهَ قَدْ اَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِلْمًا

Talâk Suresi 12. Ayetinin Meali (Anlamı):

Yedi göğü ve yerden de bir o kadarını yaratan Allah’tır. Kâinatın işleyişi ve varlıkların hayatlarıyla ilgili ilâhî buyruklar bunlar aralarında iner durur ama, böylece Allah’ın her şey üstünde mutlak kudret sahibi olduğunu ve yine Allah’ın ilmiyle de her şeyi kuşattığını bilesiniz.

Talâk Suresi 12. Ayetinin Tefsiri:

Yedi kat göğü, yerden de bir o kadarını yaratan, bunlarla alakalı verdiği buyrukları dilediği gibi icrâ eden Allah Teâlâ’nın, istediği her şeyi yapmaya zorlama yetirebileceğinde ve her şeyi en ince noktasına varıncaya kadar bildiğinde tereddüd yoktur. Gökler, yerler ve bunlar içinde defalarca cereyan eden büyük hâdiseler, O’nun sonsuz kudret ve ilminin açık nişâneleridir. Allah’ın buyruğu ve O’nun koyduğu kanunlar tüm göklere ve yere hâkimdir. Kâinatta her şey O’nun buyruğuna uymaktadır. Nasıl fakat bütün âlem Allah’ın emrini tutuyorsa, insanların da kendilerine gelen ilâhî buyrukları tutmaları gerekir. Somurtkan takdirde ırk, ilâhî buyruklara karşısında gelmekle cezaya müstahak olurlar. Şunu da belirtmek gerekir fakat, Cenâb-ı Hakk’ın kâinatta kendini bildiren bu sonsuz kudret ve ilmi, O’nun aynı zamanda, va‘dettiği her sözü yerine getirmeye de şüphesiz şiddet ve kudret sahibi olduğunu göstermektedir.

Talâk sûresinde ele alınan âile hukuku, aile içi problemlerin çözümü ve aile terbiyesiyle ilgili meselelerin bir tamamlayıcısı olarak Tahrîm sûresi gelmektedir:

Talâk Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Talâk Suresi 12. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/talak-suresi-12-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html