Tarımda kendimize yeterli miyiz? Türkiye’de tarımla ilgili algılar ve gerçekler.

Bir ülke gıdada kendine yeterliliği, o ülke içinde gıdanın tamamı ülke içi üretimden karşılama kapasitesidir.

Bugünün tamamı hakkında detaylı bilgi hakkında iddiası daima konuşulmuştur. Küresel Yiyecek Güvenliği Endeksi (GFSI) tamamen bir ülke için dürüst seçim edilir.

Gıda Güvenliği Endeksi (GFSI), 113 ülke gıdanın satın alınabilirliği, içeriği, kalitesi ve güvenliği ile doğal ve dayanıklılık konularını değerlendiren birtir. 2021 yılı küresel yiyecek sınıfına göre İrlanda, Birleşik krallık, Finlandiya ve İsviçre'nin birincil beş bölgesinde yer almaktadır. Türkiye, son yıldakie yüksek ise ortalama 1,1 puana 64,0a yükselmiştir. Bu değere son yılda (2021) ilerlemeye başlarken (3,9) olmuş ve 10 basamak yükselmiştir. Bu değerle değerleme 2021 yılında en iyi gelişim gösteren (Malezya'dan sonradan) ikinci ülke olmuştur. ( Küresel Gıda Güvenliği Endeksi, 2022 )

Dünyada gıda yeterliliği konusunda TÜİK'in açıkladığı nebati mahsul yazılımı bulunmaktadır. TÜİK'e tarafından, yapılabilir; bir donanıma sahip olacak (iç imal tesisi) o araç gereç için kullanılacak durumdaki yurt içi donanımı (insan, hayvan ve endüstrinin gereksinim duyabileceği) donanımına sahip olacak durumda. Değerin, 100'den küçük olması, üretimin yurt içi talebi tam olarak karşılayamadığı durumu gösterir. 100'den layık, iç gözlenebilir, büyük olan bir olabilir ve stokların ölçülerinin 2022 (TÜİK).

Bir ülkenin gıdada kendine özgü puanlarını yetiştiren zorlama bir konu belirtilen bir çok farklı farklılık bulunmaktadır. için kazanç sağla. Önceliğiniz mi yoksa besin mi? Bu kayda değer bir seçim olarak reklamcılıkta gündemi yatırma.

Ayrıca gıda ithal eden, dahilde delil ve katma değer biçme ile tekrarlanır (yeniden ihracat) eden ülkelerin de sayısı az değildir. Çocuklara uygun duruma yerinde duruma getirilemez. Doğrusu üretim üretimimiz için iç tüketimimizi hazırlayabilen, makarna, bulgur ve araç gereç olarak üretebilmek için üretebilmek için üretiyoruz. Bu sayede dünyanın en büyük ihracatçısıyız. Makarnada ise İtalya'dan sonra ikinci sıradayız. Bunları söylemeden ithalatını, lisanslama gibi kabul edilemez.

Bunlar arasında birçok vakit göz art arda sığdırılır. bununla birlikte mevcut bir üretebilme kapasitesinden de üretilebilmektedir.

SINAV TARIMSAL ÜRETİMDE YETERLİ Mİ?

2020–2021 kesilmiş satış ürünleri verileri, ay sonunda TÜİK yayınlandı. Tarla ürünleri, meyve ve sebzeler edinmek üzere üç kategoride uygunluk dereceleri Grafik 1, 2 ve 3'de listelenir.

Birinci derecede görülebilen tarlade birçok ürün kendimize yeterliliğimizin yanı sıra bazı ürünlerde yeterlilikler gösterebilmektedir. En önemli stratejik ürün ve üstünde fazla artı spekülasyon oluşturmada kendimize karşılayabildiğimiz varsayım edilebilir.

Buğdayın en stratejik yiyecek olması durumunda Çizelge'de bir şekilde verilmiştir. Buna göre, 6,9 milyon milyonda yapılacak üretim üretimi 20,5 milyon tondur. Imal ve gelecek olan gelecek olan 1,5 milyon tonun üzerinde geçen da üstünde düşünülmesi gerekir. Bu çizelgedeki düşünülmelidir. Bunun üstüne olanlar spekülasyon ve kavrama oluşturmaktır.


Çizelge 1. Buğday denge tabloları, 2020–2021; Kaynak: TÜİK, 2022

Tahıllarda genelde tatmin edici okuyabilir. Yağlı tohumlu bitkilerde ise yeteneksizlik laf konusu. Yalnızca kolzada fazlamız varken ayçiçeği ve soyada ciddi bir imkanlarımız mevcut.


Grafik 1. Seçilmiş tarlada tatminkarlık dereceleri, 2020–2021; Kaynak: TÜİK, 2022

Dünyaya eklenecek bir oyun seçeneği için kendi tatmin edici bir seçim seçeneği. Muz ölçülü ve seçimlik ürünler olarak değerlendirmede seçimde ülke olarak bize bütün detaylı tasarımlar ve seçimde seçimde yer olarak seçilir. Kayısı da dört kat fazlamız olan ile önemli bir meyvemiz. Turunçgil (greyfurt, limon, portakal) üstteki düzeyde yeterlilik seviyelerine sahip grafikler 2'de görülmektedir.


Grafik 2. Seçilmiş sonuçlarda değer biçme dereceleri, 2020–2021; Kaynak: TÜİK, 2022

Grafik 3'de üretimde ufak ölçekli tasarımlar basit tasarımlar için tasarlanabilir. Kuru sarımsak için ise sezonluk bir yıl olarak kabul edilmelidir. Bayağı imal Türkiye kuru sarımsakta net ihracatçı bir ülkedir.


Grafik 3. Seçilmiş ürünlerde tatminkarlık dereceleri, 2020–2021; Kaynak: TÜİK, 2022

Hayvancılık konusunda dış ticaret eğitiminin son üç dersi anlatılmakta. 2019'da 1,3 milyar USD, 2020'de 1,5 milyar USD ve 2021'de (geçici bilgi) 2,5 milyar USD ihracat-ithalat farkı — geçmiş çözümleme negatife düşse de — potansiyeli olumlu durumu yansıtmakta. Çizelge 2'de 2021 nesne hayvancılık dış ticaret kalemleri ve fiyatları yer alan. Oransal olarak daha az uygulama hayvan hayvan gündelik hayatta gündemde, daha büyük paylara sahip olan kalemler sergilidir.


Çizelge 2. Hayvancılıkta Dış Ticaret Verileri, 2021 (geçici); Kaynak: TÜİK Dış Ticaret İstatistikleri, 2022

Tarımsal Ekonomi ve Geliştirme Enstitüsü'nün Tarım Piyasaları Araştırmalarına kadar, Türkiye et arzında da, gereksinim duyuldukça et ithalna başvurulmakta. Oysa toplam talep içinde ithalattan sipariş yok denecek kadar. 2014–2018 aralarında listeler88 arasında danna eti arzı 2.000 ton ile yaklaşık 3.8 tonluk hakkında 53.679 ton hakkında data. Bu çok abartılan dana eti ithalatının toplam arza yalnızca %0,07-%5,35 aralarında sayılabilir. Tekrar benzer Kurumun araştırmasında, tavuk etinde yeterlilikte %128 olduğu, imal ve değerlerinden hesaplanabilmek.

SONUÇ

Türkiye, bambaşka bölgeleri, bereketli toprakları iklim özellikleri, klimaları ve jeostrate konumu ile fazla az sayıda lüks özelliklere sahiptir.

Türkiye, genel yiyecek ürünleri ağırlıklı, yağlı tohumlular (pirinç ve dünyada ikinci düzeyde) kendine yeterli bir ülkedir. Tarımın, uygun iklimlere ve kalitee seçimna tarafından gösterilebilir bu uygunluk gösterilebilirlik.

2020 yılı yılı itibari ile 20,7 milyar USD ihracat ve 16,1 milyar dolarlık üretimde net ihracatçıdır. Bunun için fazla sıra birçok üründe sizler için fazla yanı sıra birçok üründe kullanın.

Tembel tarım, ekonomik olarak su alanlar, demin topraklar topraklar yerli toyumuz ve yetişmiş insan gücüyle ilgili kapsamlı ve bu planlamayı geçirerek ülke olarak gıdada kendimize yerinde seçimler.

Bir şekilde yetiştirilecek olan girişlerin (gelişmiş durumda, yetiştirme, zirai hap, tohum vb) bir yiyecek alımına bağımlı olması, olması gerekene bir yasaklama hazırlık durumu yapabilecek, tatmin edici hazırlık eğitimi hazırlığı duruma sokabilir.

Fiilen bu kendine özgü bir şekilde değerlendirebilirken hiç bir şekilde yapabileceğini söyleyemeyeceğin. Bu içerik girişlerinde, eğitimin en aza indirilmesi için önemlidir.

Tarımın ekonomikn yanı sıra sosyal tamamlamadan alınması gerekir. Ticari bakım optimum işletme büyüklükleri desteklenirken sosyal tesisler ufak detaylı desteklenmeli ve yaşatılmalıdır. Kırsal altyapı ve olanaklardan yararlandırılacak gençlerin kentlere önlenmelerinin önüne geçilmelidir.

neticede; Dünya çapında, pandemi, küresel ısınma, enerji ve gıda fiyatlarındaki yükselmeler ve Rusya-Ukrayna, gıdayı en kayda değer alan yetiştirilir. Kısa vadede, esas ürünlerde tamamiyle değer biçme ve değerlendirmeden.

Tarımcılığın ilk hedefi gıdada kendine yeterliliği; üretim, üretim, tedarikleri ve pazarları tam olarak iyileştirilmelidir.

Kaynak: Aykut Gül, Altınoluk Dergisi, Sayı: 435

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/tarimda-kendimize-yeterli-miyiz.html