Teğabün Suresi 5. ayeti ne anlatıyor? Teğabün Suresi 5. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Teğabün Suresi 5. Ayetinin Arapçası:

اَلَمْ يَأْتِكُمْ نَبَؤُا الَّذ۪ينَ كَفَرُوا مِنْ قَبْلُۘ فَذَاقُوا وَبَالَ اَمْرِهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ اَل۪يمٌ

Teğabün Suresi 5. Ayetinin Meali (Anlamı):

Daha önceki kâfirlerin başlarına gelen ibret verici hâdiselerin bilgisi size ulaşmadı mı? Onlar yaptıklarının cezasını dünyada tattıkları gibi, âhirette de kendilerini can brülör bir cefa beklemektedir.

Teğabün Suresi 5. Ayetinin Tefsiri:

İnkar edenlerin, geçmiş ümmetlerin hallerinden ibret almaları gerekir. Çünkü onlar da peygamberlerin insan cinsinden olmasını kabullenememişler, kendileri gibi bir insanın yol göstericiliğini reddetmişler, inkâra saplanıp gerçeği kabulden yüz çevirmişlerdi. Böyle olunca da, peygamberlerin haber verdiği âhiret hayatını yalanlamışlardı. Bu yüzden keza dünyada felaketlere uğrayıp helak edilmişler, keza de can brülör ebedî azaba müstahak olmuşlardı. Aynı şart, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in tebliğde bulunduğu kıyâmete dek gelecek bütün ahali için de geçerlidir. Onun kendileri gibi bir insan olduğunu gerekçe ederek imandan yüz çevirenler, önceki helak edilmiş milletlerle benzer feci âkıbeti paylaşacaklardır.

Öyleyse:

Teğabün Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Teğabün Suresi 5. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/tegabun-suresi-5-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html