Aydın'ın Germencik ilçesinde spinal musküler atrofi (SMA) Alıcı 3 hastası maddesel engelli Mevlüt Kurnaz, öğretmenliği 20 yıldır büyük bir aşkla yapıyor.

Neşetiye Ortaokulunda sosyal bilgiler dersi öğretmeni Mevlüt Kurnaz (44), akülü tekerlekli sandalyesiyle, öğrencilerine eğitim veriyor.

Kurnaz, AA muhabirine, kendisine 3 yaşındayken SMA Tip 3 tanısı konulduğunu ve üniversite yıllarında ağırlaşan hastalığı sebebiyle tekerlekli sandalye göstermek durumunda kaldığını açıklama etti.

Üniversiteden mezun olmasının peşinde memuriyetle başladığı meslek hayatında öğretmenliğe geçiş yaptığını aktaran Uyanık, 20 yıldır öğretmen olduğunu belirtti.

Bundan dolayı büyük gurur duyduğunu dile getiren Kurnaz, şöyle konuştu:

"Küçükken iki hayalim vardı. Birisi hoca elde etmek, diğeri de kaymakam olmaktı. Kaymakam olmayı istememin nedeni, engellilerin hayatını kolaylaştırmaktı. Oysa öğretmen olmayı da fazla istiyordum. Çünkü öğretmenliği, çocukları seviyordum. Onların hayatına bir dokunuş yapabilirsem, yol gösterici olabilirsem bu bizim için en büyük sevinç. Peygamber efendimizin bir sözü vardır: 'İnsanların en hayırlısı insanlara yardımsever olanıdır.' Bizim de derdimiz, amacımız insanlığa faydalı olmaktır."

"Birçok insandan şanslıyım"

Bir öğretmen için en büyük mutluluğun öğrencisinin kendisini yıllar daha sonra araması olduğunu açıklayan Açıkgöz, şöyle devam etti:

"Öğretmenler Günü'nde armağan olur, olmaz, onların bizim için, gerçek bir öğretmen için hiçbir önemi değil. Öğretmenliği çok seviyorum. Sıhhatim el verdiği sürece de yapmaya devam edeceğim. Fazla kolay bir hayatım olmadı lakin çoğu insandan da çok uğurlu olduğumu söyleyebilirim. Çünkü ara sıra bakıyorlar, ‘Sen bu halde nasıl yapabiliyorsun?’ diyorlar. Ben diyorum oysa 'İşim, eşim ve oğlum var, devlet bana bazı imkanları sunmuş, yaptığım işten ve çocuklarla bir arada olmaktan mutluyum.' Lakin şunu da isterdim, dışarı çıkayım ve onlarla top oynayayım. Birisi düştüğü zaman onu yerden kaldırayım isterdim. Çocukları seviyorum, eğitimi, seviyorum, okulu seviyorum, hoca arkadaşlarımı, öğrencileri seviyorum. Öğretmenlik benim için koskocoman bir zorluk değil."

Hayatı bir uğraş olarak gördüğünü bildiren Açıkgöz, "Engelli olarak çalışmaktan gücenmiyorum. Gücüm yettiği sürece de bu mücadeleyi sürdüreceğim. Engel, çalışmaya engel yok. Engelli eve kapanmamalı, hayata küsmemeli." dedi.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/tekerlekli-sandalyeli-ogretmen-azmiyle-ornek-oluyor.html