Tekfin ne demektir? Tekfin anlamı nedir? Tekfin kelimesine örnek cümleler...

Tekfin: Kefen sarma, kefenleme anlamlarına gelmektedir.

TEKFİN KELİMESİNE MISAL CÜMLELER

Hazret-i Mûsâ’nın techîz ve tekfîn merâsimlerinin anlatılması, Tevrât’a beşerî bir müdâhalenin anlaşılır biçimde bir delîli olarak gözükür.

Tevrât’ın dışarıya yahûdî tanrısal kitabının ikinci bölümünü “Peygamberler” (Neviim) kısmı oluşturur. Burada yirmibir kitap vardır. Üçüncü birim “Ketuvim” (yazılar, kitaplar) denilen onüç bölümlük bir kısmı ihtivâ eder. Yâni yahûdî kutsal kitabı, 5 Tevrât + 21 Peygamberler + 13 Kitaplar almak üzere 39 bölümden müteşekkildir. Bu külliyâta Yahûdîler, şerîat anlamına gelen “Tanak” (T=Tevrât, N=Neviim, K=Ketuvim) adını verirken, hristiyanlar, “Eski Ahid” derler.

Ama yahûdîler bu külliyâtın sayısını yirmi dört, hattâ İbrânî alfabesindeki harf sayısınca yirmi iki, hristiyanlar ise otuzdokuz olarak göstermektedirler. Muhtevâ aynı olmakla beraber bu ayrım, hristiyanların her bir kitabı müstakil tek bir kitap kabûl etmeleri, buna karşılık yahûdîlerin birkaç kitabı birleştirerek saymalarından ileri gelmektedir.

*****

Günümüzde, özellikle uzaktaki arkadaş ve akrabâların da cenâze merâsimine iştirâk edebilmeleri için soğuk hava depolarında veya morglarda cenâzeleri günlerce bekletmenin, sahiden mevtâlara cefâ etmek olduğunu unutmamak gerekir. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v), cenâzenin techiz ve tekfin işinde telaş edilmesini, tabutun hızla taşınmasını ve cesedin de bekletilmeden bir an önce defnedilmesini tavsiye etmişlerdir. (Ebû Dâvûd, Cenâiz, 34; Buhârî, Cenâiz, 51.)

 

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/tekfin-ne-demek.html