Amerika’da, nüfusunun büyük çoğunluğunun LGBT türü ahlaksızlıklara aleyhinde çıktığı ender eyaletlerden biri olan Teksas'ta mektep kitaplarında LGBT propagandası barındıran müstehcen içerik olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Teksas’ın Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott, eyaletin eğitim kurumu olan Teksas Eğitim Ajansı’na, okul kütüphanelerinde cinsel temaları ele bölge ya da LGBT propagandası barındıran müstehcen içerik olup olmadığını araştırma talimatı verdi. Amerika’da, nüfusunun büyük çoğunluğunun LGBT türü ahlaksızlıklara karşı çıktığı ender eyaletlerden biri olan Teksas’ın valisi, Teksas Eğitim Ajansı Başkanı Mike Morath’a yazdığı mektupta, devlet okullarında ve bu okullara ast kütüphanelerde müstehcen yayınlama olduğunun saptama edilmesi halinde yasaların sonuna kadar kullanılarak mahkemeye gidilmesini istedi.  

“Müstehcen içeriklerin okullarda yeri değil”

Vali Abbott, geçen hafta, müstehcen içeriklerin okullarda yeri olmadığını söylemiş ve mektep yöneticilerinin, öğrencileri uygunsuz materyalden korumakla mükellef olduğunu belirtmişti. Abbott keza, Teksaslı öğrencileri korumak için bir “acil eylem planı”na gereksinim bulunduğunu da açıklama etmişti. Eyalet Temsilcisi Matt Krause de geçen ayın sonlarında, soruşturmaları denetleyici Teksas Eyalet Meclisi Komitesi’nin okul kütüphanelerindeki kitapları muayene ederek bir soruşturma başlattığını aktarmıştı.

(13 Kasım 2021, Yenakit "Teksas’ta “LGBT” mektep kitaplarından çıkacak" başlıklı makalesi)

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/teksasta-lgbt-okul-kitaplarindan-cikariliyor.html