İstanbul Şehir Üniversitesi, geleceğini medya sektöründe şekillendirmeyi amaçlayan öğrencileri TRT World ve TRT Al Arabia ile buluşturdu. İstanbul Şehir Üniversitesi Güney Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe katılan TRT World Halkla İlişkiler Koordinatörü Ufuk İşman, öğrencilere TRT’nin yeni yapılanmasını anlatırken; stajyer ve tam zamanlı olarak çalışma fırsatlarıyla ilgili bilgiler verdi.

TRT World ve TRT Al Arabia’nın “Geleceğin muhabirlerini arıyoruz” sloganıyla başladığı sunumuna TRT World’ün amaçlarını anlatarak devam eden İşman, “İnsanların kendi dilini konuşan muhabirlerden gerçek ve doğru haberleri almasını hedefliyoruz. Gerçek haberi nasıl verebiliriz kaygısıyla TRT World’ü hayata geçirdik. Haziran ayı sonu itibariyle 24 saat haber veren bir kanal haline geleceğiz. Dünyanın tüm dijital platformlarında yer alacağız. Paris’te bir otel odasında BBC, CNN ve TRT World’ü göreceksiniz. Bugüne kadar dünyadaki tüm haberleri başrol oyuncuları yönlendirdi. Biz artık ‘biz de varız’ diyerek oyunun içinde yer almaya karar verdik” değerlendirmesini yaptı.

TRT Academy medya sektörü için personel yetiştirecek
İngilizce yayın yapacak olan TRT World, tamamen global haberlerden oluşacak bir yayın politikası belirleyecek. Haziran ayı sonuna kadar 200 kişi istihdam edeceklerini belirten Ufuk İşman, “İstihdam edeceğimiz 100 kişi TRT World, 100 kişi TRT Al Arabia bünyesinde çalışacak. TRT World bünyesinde, TRT Academy adında bir akademi de kuruluyor. Bu sayede medyanın ihtiyaç duyduğu yetişmiş personeli sağlamayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

TRT World’e başvuru yapmak isteyen öğrencilerden öncelikle çok iyi derecede İngilizce bilmeleri ve seyahat özgürlüğüne sahip olmaları bekleniyor. TRT Al Arabia özelinde ise orta seviye bir Arapça ve yine seyahat özgürlüğü gözetiliyor. Stajyer başvurusu için başvuru yapacak öğrencilerin 3. sınıfta olması gerekirken, herhangi bir bölüm şartı aranmıyor. Haftada 2 gün, maaşlı stajyer olarak çalışacak öğrenciler için çalışma günleri ders programına göre şekillenebilecek.