Küresel çapta standart hale getirdiği iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarıyla birçok ödüle layık görülen Vodafone, konferans kapsamında paylaşacağı uygulama ve çalışmalarla bu alanda Türkiye’ye de katkı sağlayacak.

6 Mayıs 2016 – Türkiye’nin uçtan uca dijital kalkınması için birlikte çalıştığı 47 bin kişilik ekosistemin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak üzere örnek uygulamalara imza atan Vodafone, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki sorumluluklarına bir yenisini daha ekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, bu yıl 8-11 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde Vodafone'un desteğiyle gerçekleştirilecek.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda global bir tecrübeye sahip Vodafone, uluslararası anlamda standart hale getirdiği başarılı iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını konferans kapsamında paylaşarak Türkiye’ye bu konuda katkı sağlamayı hedefliyor. İş sağlığı ve güvenliği konusunda bugüne kadar uyguladığı projelerle birçok ödüle sahip olan Vodafone, çalışan ve ailelerinden başlayarak herkesi kapsayan bir toplumsal değer oluşturulması için tecrübelerini Türkiye’ye aktaracak ve çalışmalarda bulunacak.

Vodafone’un 8.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı sponsorluğuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, şunları söyledi: 

“Vodafone olarak, Türkiye’deki iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya odaklanıyoruz. Ekosistemimizde sadece çalışanlarımızın değil, tüm bireylerin sağlığı ve güvenliğine büyük önem veriyoruz. Oluşturduğumuz Vodafone İş Sağlığı ve Güvenliği kültürüyle, ülkemiz telekomünikasyon sektörüne liderlik ediyoruz. Türkiye’de ortak bir iş güvenliği bilinciyle, tüm bireylerin güvenli ve sağlıklı iş ortamlarında çalışabilmelerini istiyoruz. Bu amacımız doğrultusunda da 8.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nın ana sponsoru olduk. Temel amacı iş sağlığı ve güvenliği konusunda kıtalararası bilgi alışverişi, iş birliği ve paylaşımı sağlamak olan bu konferansa Vodafone olarak gerek Türkiye’deki operasyonlarımızda elde ettiğimiz iş sağlığı ve güvenliği tecrübelerimizi gerekse Vodafone’un uluslararası anlamda standart hale gelmiş iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını paylaşarak katkı sağlamayı hedefliyoruz. 2009’dan bu yana gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ekosistemimizin sağlık ve güvenliğini güvence altına almamızın yanı sıra iş süreçlerimizin olası kazalar nedeniyle aksamasını önledik ve kaybedilen iş günlerinin azalmasını sağladık. Türkiye ve Vodafone Grubu içinde iş sağlığı ve güvenliği konusundaki uygulamalarımızla örnek gösterilmemiz, bu konudaki kararlılığımızı teşvik ediyor. Vodafone olarak, iş sağlığı ve güvenliğinin toplumsal bir değer olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple sadece kendi ekosistemimiz için değil, toplumun her kesiminin konu hakkında farkındalığının artması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Vodafone, Türkiye’de 47 bin kişinin iş sağlığı ve güvenliğini koruyor

Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonu doğrultusunda teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarda önemli yatırımlara imza atan Vodafone, bu vizyonu hayata geçirmek için yaklaşık 47 bin kişiden oluşan son derece geniş bir ekosistemle birlikte çalışıyor. Vodafone, telekomünikasyon sektörünün doğası gereği, yüksekte çalışma, elektrik işleri, kazı işleri, trafik riskleri gibi bazı risklerle karşı karşıya bulunuyor. Bu risklerden kaçınılması için Vodafone Türkiye’nin 47 bin kişilik ekosisteminde “Vodafone İş Sağlığı ve Güvenliği Mutlak Kuralları” uygulanıyor. Vodafone’un tüm dünyada her şartta uyguladığı 7 mutlak kural, araçlarda emniyet kemeri takılmasından yüksekte çalışırken düşme koruma sisteminin kullanılmasına kadar çeşitleniyor. 

İş sağlığı ve güvenliği alanında birçok ödüle sahip bulunuyor

Çalışanlarına yönelik yaptığı sağlıklı yaşam programları ve diğer insan kaynakları uygulamaları sayesinde 2015 yılında Türkiye’nin en iyi işveren markası seçilen Vodafone Türkiye, iş sağlığı ve güvenliği alanında 2011’de DuPont İş Sağlığı ve Güvenliği, 2013’te En Güvenli Filo, 2014’te British Safety Council İş Sağlığı ve Güvenliği gibi ödüllerin sahibi oldu. Vodafone Türkiye, bu uygulamalarıyla Vodafone Grubu şirketleri arasında İş Sağlığı ve Güvenliği İnovasyon (2014), En İyi Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği (2015) ödüllerinin de sahibi bulunuyor.

Bu yıl “Sürdürülebilir İş Sağlığı ve Güvenliği” teması altında düzenlenecek olan 8.Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı, taşeronluktan, özel politika gerektiren çalışanlara, ergonomiden psikolojik risk faktörlerine kadar değişik alanlarda 34 adet konu başlığı içeriyor. İş sağlığı ve güvenliğini teşvik etmeyi hedefleyen konferans, yeni bilgi ve uygulamaların paylaşıldığı iş birliklerini güçlendirmeyi amaçlıyor. İş dünyasındaki paydaşlar arasında stratejilerin ve iyi uygulamaların paylaşımı için ortak bir platform görevi görüyor.