Türkiye’de kaç öğrenci hafızlık yapıyor? Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Müftülüğü’nün Yüce Cami’de düzenlediği hafızlık merasiminde Türkiye genelindeki hafız sayısını açıkladı.

Bursa Müftülüğü tarafından düzenlenen Hafızlık İcazet’ine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye genelinde 200 bine yakın belgesini almış hafız olduğunu, 80 bine yakın öğrencinin Kur’lahza kurslarında hafızlık eğitimini sürdürdüğünü bildirdi.

FAYDALI DİN HİZMETİ NASIL YAPILIR?

Başkan Erbaş, Bursa Müftülüğü’nün “Hafız Ol Hafız Kal Projesi” kapsamında hafızlığını tamamlayan din görevlileri için Yüce Cami’de düzenlenen hafızlık merasiminde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde illeri ziyaret edip, tüm hocalarla değişik konuları istişare ettiklerini söyledi.

Hocalara “Yaşınıza bakmayın, siz mihrapta eğer hafız bir imam, kürsüde hafız bir vaiz, minberde hafız bir hatip olarak bulunursanız fazla daha etkili, yardımcı din hizmeti yapmış olursunuz” tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Erbaş, “Hocalarımız ‘Bismillah’ deyip başladılar ve 30 cüzü, 600 sayfayı ezberlediler, birkaç yıl içinde. Kur’an-ı Kerim’in en iyi mucizevi yanlarından birisi de budur. Ezberlenebiliyor olması. Fatiha'dan başlayıp Nas suresine değin gözünü kapatıp bir hafızımızın Kur’an-ı Kerim’i okuyor olması Kur’an’ın mucizesidir. Başka bir kitaba nasip olan bir husus değildir, Kur’lahza açık havada.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 80 BİN ÖĞRENCİ HAFIZLIK YAPIYOR

Erbaş, hafızlık yaptırdıkları yatılı Kur’an-ı Kerim kurslarının olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Türkiye genelinde şu lahza itibarıyla 80 bine yakın öğrencimiz Kur’an kurslarımızda hafızlık yapmakta. 200 bine yakın belgesini almış, hafızlığını yapmış ve sınavda başarılı olmuş hafızımız var. Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan, şu lahza itibarıyla 140 bin hocamızın 42 bini hafız. Gönlümüz hepsinin hafız olmasını istiyor. İlahiyat fakültelerinde yüzlerce hafız talebemiz var. İmam konuşmacı liselerinde yüzlerce, belki binlerce hafız talebemiz var. İnşallah hafızlıklarının gereğini yerine getirirler. Cenab-ı Hak, Kur’an’ı önce öğrenmeyi, öğrenenlerin okumasını, okuyanların anlamasını ve netice itibarıyla hepimiz için Kur’lahza’a göre bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Çünkü, Kur’lahza’ın nihai hedefi yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkartmak, yaşam rehberi olarak onu kabul etmek ve yaşamak. Bütün halk müziği için bir hayat rehberidir Kur’an-ı Kerim.”

Kaynak: Diyanet

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/turkiyede-kac-ogrenci-hafizlik-yapiyor.html