Türkiye Diyanet Vakfı kuruluşlarından Vakıf Fuarcılık kadar Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen “Kitap ve Kültür Fuarı” , 9-27 Nisan 2022 tarihleri aralarında 39. kez kitapseverlerle buluşacak.

Pandemi sebebiyle iki yıl ara bahşedilen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camii avlusunda, İstanbul’da ise Çamlıca Camii ve Fatih Camii avlusunda elde etmek üzere aynı zamanlı olarak 3 yerde, 39. kere kitapseverlere kapılarını açacak.

39. KİTAP VE KÜLTÜR FUARI

Bu yıl ilk defa tanıdık olmayan dilde yayınlara ve yayıncılara özel bir alan verilecek 39. Kitap ve Kültür Fuarı, daha önceki senelerden bambaşka olarak uluslararası bir boyut kazanacak.

Takriben 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanda 100’ün üstünde yayıncının katılacağı fuarda söyleşi ve imza programlarının yanı sıra çeşitli kültürel etkinliklere de yer verilecek.

İlk olarak Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Tipografya ve Ticaret İşletmesinin kuruluşundan bir yıl daha sonra 1983 yılı Ramazan ayında Ankara’da gerçekleşen Kitap ve Kültür Fuarı, her geçen sene gelişerek geleneksel bir kimlik kazandı.

İlk zamanlar “Dini Yayınlar Fuarı” olarak başlayan ve ağırlıklı olarak dini yayınların sergilendiği fuar, 1999 yılından itibaren dini yayınlar dışında da eserler neşredilerek “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı” olarak faaliyet göstermeye devam etti.

Bu güne değin pandemi dolayısıyla yalnızca 2020 ve 2021 yıllarında düzenlenemeyen Kitap ve Kültür Fuarı, 9-27 Nisan 2022 tarihleri aralarında 39. kez kitapseverlerle buluşacak.

Kaynak: Diyanet Haber

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/turkiye-kitap-ve-kultur-fuari-39-kez-kitapseverlerle-bulusacak.html