2004 yılından bu yana yelken sporuna kurum içi eğitimler düzenleyerek ve yelken yarışlarına sponsor olarak destek veren Ford Otosan, 2013 yılında kurduğu Ford Otosan Yelken Ekibi’yle başarılarına yenilerini ekliyor. Ford Otosan Yelken Ekibi 2013 senesinde, Ford Otosan’da yelken sporuyla ilgilenen çalışanlar tarafından, yelkenci yöneticilerin destekleri ile kuruldu. Temel amacı, Ford Otosan çalışanları, aileleri ve yakınlarını yelken sporu ve deniz kültürü ile tanıştırmak ve yaygınlaştırmak olan Ford Otosan Yelken Kulübü, kurulduğu günden bu yana temel ve ileri seviye yelken eğitimleri düzenliyor. Ekip, düzenledikleri eğitimlere ek olarak kurdukları yelken takımıyla ise bir çok başarıya imza attı. 

Ford Otosan Kadın Yelken Takımı Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda
Ford Otosan Kadın Yelken Takımı, 29-31 Temmuz tarihlerinde Türkiye'nin ilk kurumsal kadın yelken kupası olan Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nda yarışacak. Yelken Kupası, kurumlarda çalışan kadın yelkencileri yarıştırmayı ve Türkiye’de kadın yelkenciliğini geliştirmeyi hedefliyor. Yelken Federasyonu’nun desteği ile gerçekleşecek Kupa’nın gelirleri ile de AÇEV’e destek olunacak.

Ford Otosan Yelken Takımı ödüle doymuyor
Koç Olimpiyatları’nda 5 sene üst üste şampiyonluğu elinden bırakmayan Ford Otosan Yelken Ekibi, 2014 senesinde TAYK trofesinde 2.’lik, 2015 senesinde İYK trofesinde 2.’lik, 2015 Senesinde Türkiye Yelken Federasyonun ilk defa düzenlediği Türkiye Yelken Kupasında kendi sınıfında 1.’lik (Türkiye Şampiyonluğu), 2016 yılında Çanakkale Zaferi 101. Yıl Kupası’nda 2.lik, Fahir Çelikbaş Kupası Serisi Yat Yarışı’nda 1.lik, BAU Bosphorus Sailing Cup’ta 3.lük, 32. Yıl DHO Kupası Şehit YZB. Fatih Yaşar Yat Yarışı’nda ise 3.lük başarılarını elde etti.