Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde halka hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet sürücülerinin kiralama terminalinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıkladıktan sonra, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemden sonra ise kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar birbiri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet rahat bir şekilde kiralanabiliyor.

Akıllı bisiklet güzergahı üzerinde bazı İSPARK açık otoparkları aynı zamanda abone noktası olarak da hizmet veriyor olacak. Bu noktalara giden bisiklet sürücüleri, abonelik sözleşmesini imzalamalarının ardından aldıkları abonman kart ile istedikleri her terminalden bisiklet kiralayabilecekler. Ayrıca vatandaşlar www.isbike.com.tr adresinden da abone olabilir ve abonman kartları adreslerine gönderilebiliyor.

Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan bu sistem bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırmakla kalmıyor, vatandaşlar Akıllı Bisiklet İstasyonlarından kiraladıkları bisikletleri istedikleri herhangi bir istasyona da bırakabiliyorlar. İstasyonlardaki bisiklet sayısı merkezde bulunan sistem üzerinden takip edildıkten sonra gerektiğinde bisiklet takviyesi de yapılabilliyor.