Ordu Ünye İlçe Müftülüğü tarafından, ilçedeki bütün mahallelerde 4-6 yaş grubundaki çocuklara karşın Kur'an kursu açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubundaki çocukların değerler eğitimi alabileceği "4-6 Yaş Grubu Kur'lahza Kursu" projesini 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde 10 ilde pilot olarak uygulamaya koymuştu.

O dönem Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş koordinesinde hayata geçirilen "4-6 Yaş Grubu Kur'lahza Kursu" projesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ülke geneline yayıldı.

Her geçen yıl vatandaşlardan yoğun ilgi gören "4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu" projesi, okul öncesi eğitim-öğretim alanında kayda değer bir eksikliği giderdi.

İl ve ilçe müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde ihtiyaçlar doğrultusunda fazla sayıda 4-6 yaş grubu Kur'lahza kursunu hizmete açtı.

Her mahalleye 4-6 yaş grubu Kur'lahza kursu

4-6 yaş grubu Kur'lahza kurslarına ülke genelinde olduğu gibi Ordu'nun Ünye ilçesinde de vatandaşlar yoğun alaka gösterdi.

İlçe Müftülüğü, gelen talepleri değerlendirerek ihtiyaca yanıt saptamak amacıyla ilçedeki bütün mahallelerde 4-6 yaş grubu çocuklara karşın Kur'an kurslarını hizmete açtı.

İlçede sürdürülen çalışmaları Diyanet Haber'e değerlendiren İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, 4-6 yaş grubu Kur'lahza kurslarının hizmete girmesinde katkısı bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, "Kur’lahza kursları ve 4-6 yaş grubu Kur'an kursları, ülkemizde manâlı yaygın eğitim kurumlarındandır. Bu kurumların amacı, çocuklarımıza Kur'an ve sahih esas dini bilgileri öğretmektir. Bu kapsamda ilçemizde sayısı 5 olan 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarımız hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle 13'e çıktı." dedi. 

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/unyede-her-mahalleye-4-6-yas-grubu-kuran-kursu-acildi.html