Ömrünü hizmete bilhassa da ilim hizmetine vakfetmiş güzel insan Mustafa Kalfaoğlu’ndan dünyaya yetişmiş ve yetişmekte olan binlerce talebe, birçok eser ve güzel seda kaldı.

Söze başlangıç yerimi bu kitap için iyi seçmem gerektiğini biliyorum. Kelimeyi buldum: aşk. Uzun bir ömür oysa sevgi gökkuşağının altında geçirilirse Mustafa Kalfaoğlu bilinebilir. 1946-2016 yılları arasında yaşamış Kalfaoğlu’nun destansı hayatı geçmiş dönem pirlerini aratmayacak tarzda. İdealleri için bir ömür boyu defalarca dinlenmeden yaşayan bu insandan herkesin öğreneceği hikmetler var.

İlahiyat tahsilini tamamlayarak hayata atılan Mustafa Kalfaoğlu Hocaefendi Diyanet’te çalışır bir ara. Bursa da bulunur. İlk defa Muradiye sırrı ile orada tanışır. Sonra yeniden Ankara’ya dönerek kendi dünyasının kozalarını örmeye başlar. Ömrünün sonunda kurduğu müesseseleri Mustafa Kalfaoğlu kitabından şöyle alıntılayacak olursam nasıl bir pirle karşılaştığımızı anlarız: “Ömrünü hizmete özellikle da ilim hizmetine vakfetmiş bu hoş insandan dünyaya yetişmiş ve yetişmekte olan binlerce talebe, birçok eser ve güzel seda kaldı. İşte ümmete ve insanlığa adanmış bir ömrün abideleşmiş sonucu; 22 okul, 6 mektep öncesi anaokulu, 14 Kuran kursu, 6 cami, 5 yükseköğrenim yurdu, 34 sevgi çocuk evi ve 40 adet fahri Kuran kursu elde etmek üzere 127 müessese…” (sh. 80) Maşallah...

Kitap için böyle bir girişi gerçekleştirmek istemem bazı hikmetleri sizlerle paylaşmak içindi. Bir ömür boyu bir ev edinmenin kaygısıyla hayatı yaşanmaz edenlere söyleyecek çok sözümüz var. Ankara merkezli bir hayatı bu kadar verimli kılan yalnızca şahsi girişimler değil geleneğin dünden bugüne devam eden rahmetidir.

VAKFEDİLMİŞ BİR ÖMÜR: MUSTAFA KALFAOĞLU” KİTABI

“Vakfedilmiş Bir Ömür Mustafa Kalfaoğlu” kitabı Prof. Dr. Mustafa Aşkar tarafından kaleme gücenmiş. Esere yazılan iki takriz okumayı bereketli kılacak nitelikte.  Önsöz ve girişin ardından, birinci bölümde Mustafa Kalfaoğlu Hocaefendi’nin hayatı ve şahsiyeti ele alınıyor. İkinci bölümde ise hatıralar, sonuç, Mustafa Kalfaoğlu Hocamızın Arkasında, Teşekkür, Ekler –Belgeler, Kaynakça, Dizin bölümleri bulunuyor. Kitap son elli yılın dava mücadelesinin Ankara merkezli genel bir özeti.

İnsanı odağa alarak yayınlanan kitapta anlatılan o kadar bir Müslüman portresi var ama hayran olmamak olası yok. Ülkemizin yaşadığı kaosun kişilerin hayatını dağıttığı bir ortamda ayakta kalarak var almak, bununla da kalmayarak insanları ülkesi ve milleti için aşkla çalışmaya rehberlik etmek her insanın yapabileceği bir meslek değil. Kitap’ta sıkça geçen Muradiye kelimesinin manası şöyle dile getiriliyor. M: Müessese, U: Uhuvvet, R: Rıfk (Yumuşaklık ), A: Aşk, D: Mantıksal Bağ, İ: İdeal, Y: Yaşamak ve Yaşatmak, E: Etkinlik (Enerji). (sh. 117 ) İşte bu azimle yaşanan bir ömür ve ülkemize kattığı değerler...

MÜMİN BİR YOLDAŞ İLE HAYAT BEREKETLENİR

Mustafa Kalfaoğlu Hocanın hizmetlerinin odağında bulunan insanın Rıza Çöllüoğlu Hocaefendi olduğu dile getirilerek kadirşinaslık gösterilmiş. İnsanın mümin bir yoldaşla hayatının bereketleneceğine uyarı çekiliyor. Kitapta ismi geçen bir takım şahısları şöyle yazmak istiyorum: Ahmed İslamoğlu, Hacı Hasan Efendi, M. Esad Çoşan, Muhammed İkbal, M. Tayyip Okiç, Talat Koçyiğit, İsmail Cerrahoğlu, M. Said Hatipoğlu, M. Eser Kılıçer, Necati Öner. Bu eşhasla ilgili hatıraları okuyunca yeni bilgiler edinecek, hayatınızı bir daha gözden geçirmek ihtiyacı duyacaksınız. Son laf şöyle olsun: Bu kitap yalnızca “Peygamberimizi Niçin Sevmeliyiz” (sh.27) bölümü için okunsa yeridir.

Kaynak: Ali Büyükçapar, Altınoluk Dergisi, Rakam: 429

VAKIF İNSANIN ÖZELLİKLERİ

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/vakfedilmis-bir-omur-mustafa-kalfaoglu.html