Yetmiş bin (70 000) sözcük-i tevhid okumanın dinî dayanağı var mıdır?

Kelime-i tevhid sözlük anlamı ile “Allah’ı birleme cümlesi” demektir. “Lâ ilahe illallah” sözünden ibarettir ve “Allah’tan diğer ilah yoktur.” anlamına gelir. Bu cümlenin ifade ettiği mana İslam’ın esas ilkesini oluşturur. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kıyamet gününde benim şefaatim bir uçtan bir uca en mutlu olacak insan, kalbinden samimiyetle, Lâ ilâhe illallah diyendir” (Buhârî, İlim, 33; Rikâk 51) buyurmuştur.

Zikir, anımsamak ve andırmak demektir. Sözcük-i tevhidi zikir olarak okumak, okuyana ve dinleyenlere Allah’ı hatırlatacağı için sevap kazandıran bir ameldir, zikirlerin en güzelidir. Resûlullah (s.a.s.), “En faziletli zikir ‘Lâ ilahe illallah’; en faziletli dua da ‘Elhamdülillah’ demektir.” (İbn Mâce, Edeb, 55) buyurmuştur.

Bunun yanında günde yüz kez “Lâ ilâhe illallah” diyenin farklı alanlara yönlendirilmiş şekillerde mükâfatlandırılacağı yönünde hadisler bulunmaktadır (İbn Mâce, Edeb, 54). Sahih hadislerde belirtilenler açık havada dua veya zikirlerin belli sayılarda yapılması gerektiğine inanıp bunu bahis etmek doğru değildir.

Kaynak: Diyanet İşleri Fetva Kurulu

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/yetmis-bin-70-000-kelime-i-tevhid-okumanin-dini-dayanagi-var-midir.html