Ramazan ayında en çok sorulan sorulardan biri 'yıkanmak' üzerine. Peki Oruçluyken yıkanmak orucumuza zarar verir mi? Yıkanmak orucu bozar mı? Orucu bozan durumlar ve bozmayan durumlar nelerdir? 


Oruçlu iken dikkat edilmesi gereken en önemli şey orucu mekruh etmemek ve kazaya bırakmamaktır. Oruçlu iken yasak olan şeyler vardır. Yapılması gereken ya da yapılması gerekmeyen durumlar vardır. Bunlar dinen de bildirilmiştir. Sıcak yaz günlerine denk gelen ramazan orucu kişilerin terlemesi ile duş alma ihtiyacı hissetmelerine sebep olur. Duş almak orucu bozar mı? Oruçlu iken ne zaman banyo yapılabilir?
Oruçlu iken dikkat edilmesi gereken en önemli şey orucu mekruh etmemek ve kazaya bırakmamaktır. Oruçlu iken yasak olan şeyler vardır. Yapılması gereken ya da yapılması gerekmeyen durumlar vardır. Bunlar dinen de bildirilmiştir. Sıcak yaz günlerine denk gelen ramazan orucu kişilerin terlemesi ile duş alma ihtiyacı hissetmelerine sebep olur. Duş almak orucu bozar mı? Oruçlu iken ne zaman banyo yapılabilir?



Oruçlu iken denize ve havuza girmek isteyenler, duş almak isteyenler bazı kurallara dikkat edilmelidir. Oruçlu iken sabah saatlarinde yada öğleden sonra duş alınabilir. İftara yakın saatlerde duş alınırsa vücüt gerekli su ihtiyacını karşılayabilir. Denize ya da havuza girmek günah değildir. Ancak orucun kuralı ağıza ve burna su kaçırmamaktır. Havuza veye denize girildiğinde mutlaka ağza ve burna su kaçacağı için hiç girmemek daha iyidir.

Her konuda oruca dikkat edilemsi gerekir. Eğer duş alıpta ağzıma su kaçtı diye içinize vesvese düşerse orucunuz mekruh olur. Oruca zarar vermemek için 1 ay boyunca şüpheli şeylerden uzak durmak sizler çin daha hayırlıdır.