Adıyaman'da 2018 yılından bu yana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yürütürken yaz kararnamesyle Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'na tayini çıkan Başsavcı Bozan Çevik ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Adana İl Müftülüğü'ne atanan İl Müftüsü Mehmet Taşçı onuruna veda yemeği düzenlendi.ADIYAMAN (İGFA) - Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadur, ilden tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ile İl Müftüsü Mehmet Taşçı onuruna veda yemeği verdi.

Türkiye Petrolleri Sosyal Tesisleri'ndeki yemeğe; Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, HSK Başmüfettişleri, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Soner Sağıroğlu, İdare Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Hoşaf, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt katıldı.

Vedaların her zaman hüzünlü olduğunu belirten Vali Çuhadar, bugün şehirde çifte ayrılığın hüznünü yaşadıklarını belirterek, Başsavcı Çevik ve Müftü Taşçı’ya yeni görev yerlerinin hayırlı olmasının diledi.

"Bu devlete ve millete hizmet edenleri uğurlamak ve onları onurlandırmak kültürümüzde var olan bir gelenektir" diyen Vali Çuhadur, " Başsavcımız ve İl Müftümüzle 2 yılı aşkın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Biz kendilerinden razıydık, Allah’ta kendilerinden razı olsun. Önemli olan baki kalan gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Başsavcımız ve Müftümüzde güzel bir sada bırakarak Adıyaman'dan ayrılıyorlar. Adıyaman insanı sizleri unutmayacak. İlimizde görev yaptığı süre içerisindeki başarılı çalışmalarından dolayı Başsavcımız Bozan Çevik’e bundan sonraki görev yerinde ailesiyle beraber sağlık ve mutluluklar diliyorum. Yine görev yaptığı süre içerisinde Adıyaman'ın manevi havasına güzel katkılar sağlayarak Adana İl Müftülüğüne atanan İl Müftüsü Mehmet Taşçı’ya da yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ediyor, ailesiyle beraber sağlık ve mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Adıyaman'daki görev süreleri sona eren Başsavcı Çevik ile Müftü Taşçı ise, "Adıyaman’daki görev süremiz sona erdi ancak bu şehrin insanına gönül mesaisi ile bağlıyız. Bu ilde görev yaptığımız için mutlu ve huzurlu ayrılıyoruz" dediler 

Samimi bir ortamda geçen veda yemeğinde Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik ile Adana İl Müftülüğüne atanan İl Müftüsü Mehmet Taşçı’ya günün anısına Vali Mahmut Çuhadar tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.