Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartları düzenlenen törenle teslim edildi. 44 AFAD gönüllüsünün kimlik kartlarını aldığı tören Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Binası salonunda gerçekleşti.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Vali Yardımcısı ve Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, AFAD Niğde İl Müdürü Selami Kılıçel, AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Akif Çam ve AFAD gönüllülerinin katıldığı programda 44 gönüllüye 'Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Kartları' teslim edildi. 

'GÖNÜLLÜLÜK ESASI ÇOK ÖNEMLİ'

Niğde Vali Yardımcısı ve Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak: "Devletimizin imkanlarının seferber edilmesinin yanı sıra siz AFAD gönüllülerinin de yapmış olduğu destekler oldukça önem arz etmektedir. Bilgilerinizi saha deneyimlerinizle bizlere destek olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. AFAD Başkanlığımız ile birlikte gönüllülük esasına göre vatandaşlarımızın bu işin içine katılmalarına oldukça önem veriyoruz. İlimizde AFAD gönüllüsü sayımızı da bin 800'e çıkarmış bulunmaktayız. Bu vesile ile sunmuş olduğunuz katkılardan dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Teşekkür ediyoruz." 

'EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ VATANDAŞLAR OLDU'

AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Akif Çam gönüllülere yönelik olarak yaptığı konuşmasında: “Afetzedeler için hem kendiniz hem afetzedeler için profesyonel olarak yapılması gereken programları Destek Afet Gönüllüsü programı ile almış oldunuz. Arama kurtarma eğitimi, ilk yardım eğitimi aldınız, insani yardım eğitimi aldınız, çadır kurma ve yangında kurtarma eğitimi aldınız. Bu bilgiler afet esnasında ve sonrasında çok kıymetli bilgiler. Ülkemizde yaşanan deprem, sel felaketi, orman yangınları gibi felaketlere karşı insanlarımız seferber oldular. Bu çalışmalarda 2 bin civarından AFAD gönüllümüz görev aldı. Bu çalışmalara katıldılar. Bu çalışmalara hakikaten profesyonel ekiplerimizin yanında vatandaşlarımızın o zor anlarında en büyük destekçisi sizler oldunuz arkadaşlar. Bu anlamda bütün AFAD gönüllülerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. 2022 yılı ile birlikte AFAD gönüllülük sistemini daha aktif hale getirmek istiyoruz. Şu anda 6 bin civarında gönüllü AFAD görevlilerimiz var. 435 bin Türkiye genelinde görevlimiz de var. Bu sene 20 bin daha destek AFAD gönüllüsünü yetiştirmek istiyoruz. Tabi bizler doğal afetlerin olmasını istemiyoruz. İstiyoruz ki eğitimlerde bir araya gelelim. AFAD gönüllüsü olmak mücadele veren arkadaşlarımızı tekrar tebrik ve teşekkür ediyorum"

Düzenlenen program; Niğde Vali Yardımcısı ve Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, AFAD Niğde İl Müdürü Selami Kılıçel, AFAD Gönüllü ve Bağışçı İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Akif Çam ve gönüllülerin hatıra fotoğrafı ile son buldu.