Büyükşehir tarafından, kentin akıllı şehirler konusunda mevcut durumunun tespiti ve yol haritasının oluşturulması amacıyla "Kocaeli Akıllı Şehirler Şurası" düzenlendi. KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin akıllı şehirler konusunda mevcut durumunun tespit edilmesi ve yol haritasının oluşturulması amacıyla düzenlenen "Kocaeli Akıllı Şehirler Şurası" başladı. Kocaeli Kongre Merkezi'ndeki Şura’da konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Teknoloji insanoğlunun yaşamını dünyaya geldiği günden bu yana değiştiriyor. Aslında teknoloji dediğimizde sadece bilgisayar ve cep telefonlarını da anlamamamız gerekiyor. İnsanoğlu tekerleği bulduğunda bu tekerlekte aslında teknolojiydi. O zamanın şartları altında değerlendirildiğinde, yani insanın hayatında kolaylaştıran yenilikler bizim yaşam biçimimiz de değiştiriyorlar.” dedi.

'DÜNYANIN NEREYE GİTTİĞİNİ DOĞRU GÖRMEK LAZIM'

Akıllı şehirlerle ilgili tasarımlarda, dünyanın nereye gittiğini ve teknolojinin yönünü doğru okumanın önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Dünyanın nereye gittiğini doğru görmek lazım. Dünyanın bugün geldiği yeri yüzyıllar önce insanlar hayal edilebilseydi, yani oradan buranın dünyasını bilerek, bugünü inşa etmeye kalksak zannediyorum daha az hata yapardık.

Çünkü bazı şeyler bazı hatalara sebep oluyor. Bir yerde bir yenilik gelişirken dünyanın gittiği yeri görmez ve eskiye dair bir dünya inşa edersek yapmış olduğunuz sistem aslında yeniye göre eski kalacak. Aslında siz bir manada sınırlı imkanlarınızı yanlış kullanmış olacaksınız. Dolayısıyla akıllı şehirlerle ilgili tasarımda benim bu toplantıda arkadaşlarımdan birincil olarak beklediğim şey dünyanın gittiği doğru yeri bilmek yani teknolojinin yönünü doğru okumak olmalı.” ifadelerini kullandı.