Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya basın açıklaması yaptı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaklaşık 1 ay önce başhekim olarak atanan Dr. Çetinkaya, ek yeni hastane  ve çalışmaları hakkında bilgilendirme yaparken, doktor ve sağlık görevlilerine yapılan saldırıyı da kınadı. Başhekim Çetinkaya: “Hastanemizde çalışmalarımız devam ediyor çok kısa süre içinde 400 yataklı hastanemizi de inşasını tamamlayıp hizmete açacağız. Hastanemiz de bizlere gurur verecek şekilde yükselmeye devam ediyor. Bir, bir buçuk  yıl gibi süre içinde de yeni ek
hastanemiz açılacak.” dedi. 

Toplam yatak sayısı, yoğun bakım yatak sayısı ve toplam poliklinik oda sayısında her yıl artış olduğuna değinen Başhekim Çekinkaya, hekimler hariç 924 sağlık çalışanı, 545 de yardımcı destek elemanlarıyla toplam 1900 çalışanı ile hizmet vermeye devam ettiklerini anlattı. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ 

Başhekim Çetinkaya: “Dün hastanemizde elim bir olay yaşandı. Sıra beklemek istemeyen bir hasta hekim arkadaşımıza saldırdı. Hastane bilgisayarı ve odasına da zarar verdi. Saldırı ile ilgili olarak da gerekli hukuki süreç devam etmekte. Saldırıyı esefle kınıyorum. Sağlık ordusu vazgeçilmez bir ordumuzdur. Sağlık ordumuzun hekiminden destek elemanlarına kadar hepsi bizim için çok değerli bunlara saldırıyı kabul etmiyoruz. Kamu personeline saldırının yanında hastane olarak da gerekli hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.  1976 Çorum doğumlu Dr. Öğretim Üyesi Başhekim Yakup Çetinkaya, 28 Aralık 2021 tarihinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başhekim olarak atanmıştı. Çetinkaya yaklaşık 3 buçuk yıldır Niğde’de görev yapıyor.