Bursa’da meslek liseli öğrenciler düzenledikleri etkinliklerle özel gereksinimli öğrencilerin bir yandan eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken, diğer yandan sosyal gelişimlerine destek oldu.BURSA (İGFA) - Osmangazi’de bulunan TOKİ Cahit Zarifoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi bölümü özel eğitim dalı öğrencileri, aynı ilçede bulunan Mümin Canbaz Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri için etkinlikler düzenledi. 

Etkinlikte ebru sanatı çalışmaları, balon şov, çeşitli animasyon ve dans gösterileri gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Osmangazi İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Kahraman Şık " Bu tür etkinliklerle temel eğitim çağında bulunan özel çocuklarımızın başkalarıyla olumlu ilişkiler kurmaları ve sürdürmeleri, kendilerini tanıma ve geliştirmeleri, çevreye uyum sağlamaları öncelikli amaçlarımız arasında yer almaktadır. Yaptığımız bu etkinlik ile öğrencilerimizin hem eğlenceli ve keyifli vakit geçirmelerini hem de sosyal gelişimlerini desteklemeyi hedefledik. Bu tür etkinliklerin daha sık yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir." dedi.

Mümin Canbaz Ortaokulu Müdürü Nihal Çamlıbel ise, "Okulumuz bünyesindeki 4 özel eğitim sınıfında toplam 26 öğrencimiz bulunuyor. Okulumuzun en özel ve kıymetli çocukları olan özel eğitim sınıfımızı gelecekte mutlu ve üretken bireyler olarak görmek en büyük arzumuzdur. Özel çocuklarımızın hayatını güvenli sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için tüm kadromuz sevgiyle ve özveriyle çalışmaktadır. Faaliyetlerimiz yıl boyunca devam edecektir." diye konuştu.