Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İŞKUR ve Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve ayrıca FAO tarafından desteklenen “Unlu Mamuller Kursu” adlı eğitimin sertifika töreni Osmangazi'nin Yiğitali Mahallesi'nde gerçekleştirildi.BURSA (İGFA)  - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Yiğitali Mahallesi'nde düzenlenen "Unlu Mamüller Kursu"n başaryla tamamlayan 19 kursiyer daha sertifikalarına kavuştu.

Törene Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül'ün yanı sıra Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, AB Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Güngören, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Halide Serpil Şahin, İŞKUR Şube Müdürü Kemal Aslan, FAO Proje Koordinatörü Çağatay Çebi, Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse, İl Müdür Yardımcısı Esra Uzun, Osmangazi İlçe Müdürü Şefik Çınar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ayşe Türk, FAO Uzmanları ve davetliler katıldı.

İl Müdürü Hamit Aygül, Avrupa Birliği'nin de fon desteği sağladığı MADAD Projesi Kooperatif Destek Programı kapsamında; Uludağ Yiğitali Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ni geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Bu kapsamda kooperatifin mutfağı yenilenmiş ve yöresel gıda ürünleri üretimi için alet ekipman desteği sağlandığını ifade eden Aygül, "Örgütlenme sürecinden itibaren destek verilen kooperatifimiz, turizm bölgesi olan Uludağ yolu üzerinde bulunmasından dolayı, çeşitli gıdalar üreterek ve kahvaltı hizmeti sunarak turizme de katkı sağlamış ve 20 kadınımızın geçim kaynağı olmuştur. Kadınların sosyal açıdan gelişimleri, özgüvenlerinin oluşması, girişimcilik ruhlarının gelişmesi projenin önemli çıktıları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda Bursa İl Tarım Orman Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Bursa İl Müdürlüğü arasında hazırlanan “Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifleri İle Üretici Kadın Derneklerinin İşgücü Kapasitelerini Geliştirmeye yönelik Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü” imzalanmış olup, Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı ve Unlu Mamuller Üretimi konularında eğitimler düzenlenmiştir. Bu çalışmalarla bugüne kadar; 5 kooperatifimizin 134 üyesi eğitilmiş ve sertifika almaya hak kazanmıştır" dedi.

Konuşmalar sonrasında kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.