İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesini İzmir’in Kiraz ilçesine kazandıran Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Ailesi, Ramazan’da Kiraz’a konuk oldu. Dayanışma ve yardımlaşma
ruhunun en güzel örneklerinden birinin sergilendiği ziyaretin önemine değinen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ramazan’ın bereketini paylaştığımız ve kıymetli vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu mübarek gecede bizleri ağırlayan Kirazlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.İZMİR İGFA- İzmir’in tarım ve hayvancılıkla ön plana çıkan ilçesi Kiraz’a kazandırdığı Veteriner Fakültesi ile bölgenin sosyal ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), üniversite üst yönetimi, akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin katılımıyla ilçede bir gönül buluşması gerçekleştirdi. Kiraz ilçesinin sofrasını ve gönlünü her zaman
Dokuz Eylül Üniversitesi’ne açtığını söyleyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ramazan’ın bereketini paylaştığımız ve kıymetli vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu mübarek gecede bizleri ağırlayan Kirazlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

KAZANLAR DAYANIŞMA İÇİN KAYNADI

Kiraz’da ilk ziyaret Aş Evi ile başladı. Günün erken saatlerinde Kiraz’a giden DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, Kiraz Belediyesi ve Kiraz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ait Aş Evi’nde görevli personelle birlikte dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden birini sergileyerek ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi aileler için iftar menüsü hazırladı. Bolluk ve bereketin simgesi Ramazan ayında dayanışma için kaynayan kazanlarda pişen yemekler özenle paketlendi, ilçenin köylerinde yaşayan ailelere ulaştırılmak için araçlara yerleştirildi. Daha sonra Aş Evi’ne gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu; DEÜ’lü öğrencilerle birlikte hazırlanan yemekleri ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Kirazlı ailelerin davetini kırmayarak evlerine de konuk olan Rektör Hotar vatandaşlarla sohbet etti; ailelerden ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Rektör Hotar, ilçede yaşayan çocukların ilgisini de karşılıksız bırakmayarak onlara oyuncak dağıttı.

DAYANIŞMA İFTARI

Ev ziyaretlerinin ardından ise Kiraz Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün düzenlediği iftar programına geçildi. Kiraz ilçe protokolü, Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi, vatandaşlar ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı iftar yemeğinde oruçlar, vatanının ve insanlığın geleceği için edilen dualarla açıldı. Gönül buluşmasında Kaymakam Onur Titiz, Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Murat Döner, İlçe Emniyet Müdürü A. Serkan Erdem ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Öner ile birlikte ilçeye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan sosyal ve kültürel etkinlikleri de değerlendiren Rektör Hotar; DEÜ Veteriner Fakültesi öğrencileri ile de bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi.