Eğitim Bir Sen (EBS) Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, eğitimde fırsat eşitliğinin olmasının engelli vatandaşlarımızın daha rahat ve kaliteli eğitim almaları olmazsa olmazı olduğunu söyledi. BURSA (İGFA) - Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Engelliler Haftası sebebiyle yaptığı açıklamada, haftanın bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleri olduğunu belirterek, tüm eğitim kurumlarının engelli vatandaşlara uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. 

Başkan Acar mesajında, engellilerin hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bu haftanın oldukça önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımız, çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer almaktadır. Bu sorunların çözümü kadar engelliliği ortadan kaldıracak tedbirleri almak da önemlidir. Bu konuda devletin yanı sıra sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşmektedir" dedi.

Acar, Eğitim-Bir-Sen olarak engellilerin sorunlarının çözümü ve kazanımlarının daha da artması için, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü mücadeleyi vermeyi, sorunların üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceklerini kaydetti.