Keşan'da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 10 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen programda Keşan Kent Müzesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen engelliler Cumhuriyet Meydanı'ndaki programın ardından ikramların yapıldığı Atatürk Parkı'na gittiklerinde kendilerinin engelli arabası ile çıkacakları rampaların bulunmaması nedeniyle merdiven engelini aşamadı ve konseri alan dışından izlemek zorunda kaldı.Erdoğan DEMİR/ KEŞAN POSTASI/ EDİRNE İGFA-  Atatürk Parkı yanındaki alanda pilav-ayran ikramında bulunuldu. Park içinde kurulan alanda verilen konser için kurulan alanda katılımcılar müzik dinlerken, onlar gibi programa katılan engelli bireyler de ikramın yapıldığı alana geçti.

Söz konusu alanda merdivenleri çıkamayan tekerlekli sandalye kullanan engelliler, bir süre burada bekledi ve verilen konseri alan dışından izledi. Daha sonra merdiven önünde bekleyen engelli vatandaşları fark eden Keşan Belediyesi görevlileri tarafından ikramları kendilerine ulaştırdı.

Engelliler "Buraya bir rampa konulsaydı biz de bu merdiven engelini aşarak biz de konseri konser alanında izleyebilirdik. Umarız bundan sonra Keşan Belediyesi'Qnin düzenlediği etkinliklerde bugün yaşadıklarımız unutulmaz ve bir daha böyle sıkıntı yaşanmaz " şeklinde konuştular.