Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşili maviyle buluşturacak “Vadi Alleben Park Yeşil ve Sosyal Donatı Alanı” çalışmalarını yerinde inceledi.GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep'te 31 Mart 2019 yerel seçim beyannamesinde yer alan projelerdeki biri olan Vadi Alleben Projesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Söz konusu çalışmaları yerinde inceleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Fatma Şahin, 'Yeşil Antep'e yakışır toplam 600 bin metrekarelik alanda içinde 1,5 kilometre kanal hattının da olduğu Vadi Allaben'i şekillendirdiklerini söyledi.

“Dünya çok zor bir dönemden geçiyor" diyen Başkan Şahin, "Biz bu dönemde şehri şantiyeye çevirdik. Yoğunluktan dolayı giremediğimiz, yapamadığımız yerlere girerek işleri tamamladık. Hiç durmadan çalıştık. Belediyecilik zor iş. Yetişmiş insan, aşkı, bir derdi olan bir takım, aile istiyor. Başarı en zor şartlarda gaza basarak çalışmaktır. Bu şehrin insanı, sanayicisi, esnafı, çiftçisi, belediyecisi, mühendisleri en zor şartlarda gaza basarak çalıştı. Bizlerde bu projenin 600 bin metrekarelik kısmının tamamının mülkiyetini çözerek güzel bir imar planlaması yaptık. İçerisinde de çok iyi bir tasarım çalışıldı. Bu döneme imza atacağı, bittiği zaman herkesin takdirini toplayacak bir eser olacak" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIN HEPSİ BÜYÜK BİR TASARIM, UFUK, VİZYON, GAYRET VE AŞK İLE OLUYOR"

Başkan Şahin, seçim öncesi “Yeşili mavi ile insanı su ile buluşturacağız” sözünü verdiğini hatırlatarak “Alleben’de ayaklarımızı suya koyup, suyla buluştuğumuz bir çocukluğumuz vardı. Seul’de benzer bir uygulama var ve şimdi bu gördüğünüz 1,5 kilometrelik kanalda GASKİ bütün altyapı çalışmasını tamamladı. Arıtması, akışı, cazibesi, terfisiyle tamamen suyun yeşille, insanın suyla buluştuğu çok güzel bir mekan olacak" dedi.

İçinde bahçelerin de yer alacağını ifade eden Başkan Şahin, "Japon, Çin, Osmanlı, Hollanda ve Antep bahçesi olacak. Bize ait renkler ve bitkilerin olduğu bir bahçemiz olacak. İnsanlarımıza ‘Uzaklarda arama buraya gel’ diyeceğiz. Bunların hepsi büyük bir tasarım, ufuk, vizyon, gayret ve aşk ile oluyor. Sezonu kaçırmadan, halkımıza burayı kazandıracağız. Ailesi ile buraya gönül rahatlığı ile gelebileceği Vadi Alleben’de buluşturacağız" diye konuştu.