Üreten kadınlara sağladığı faydayı 2022’de yeni bir atılımla geliştiren Halkbank, Türkiye’nin kadın girişimci ekosistemini büyütme hedefiyle Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nı başlatıyor. Türkiye’nin önde gelen iş kadınlarından oluşan bir jürinin belirleyeceği başarılı girişimciler, başta nakdi katkılar olmak üzere girişimlerini büyütecek desteklerle ödüllendirilecek.Girişimci kadınları teşvik etmek amacıyla 2021’de avantajlı koşullarla Kadın Girişimci Kredi Destek Paketini açıklayan ve 9 ilde düzenlediği Üreten Kadınlar Zirveleri ve Toplantılarıyla desteğini yurt çapına yayan Halkbank, bu yöndeki vizyonunu 2022’de daha da ileriye taşıyor. Kadın girişimcileri geliştirecek bir ödüllendirme programı hazırlayan banka, bu doğrultuda Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması’nı düzenliyor. 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Kredi Destek Paketinin geldiği aşamayı ve Üreten Kadınlar Yarışması’nı, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Arslan, “Kurguladığımız finansal imkânlarla, 2021 yıl sonu itibarıyla tam olarak 88 bin 500 kadın girişimciye 8,6 milyar Türk Lirasını aşan kredi kullandırımı gerçekleştirdik.

Üreten Kadınlar Toplantılarımızla neredeyse her meslek grubundan kadın girişimcinin hayatına olumlu katkılarda bulunma şansını yakaladık, desteklerimizin yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata vesile olduğuna harika başarı öyküleriyle tanıklık ettik. Projemizin birinci yılının sonunda yani 8 Mart 2022 tarihine kadar 100 bin girişimciye ve 10 milyar TL kredi hacmine ulaşma hedefi koymuştuk bu hedefi aşacağımıza inanıyoruz. Bu arada kadın girişimcilerimizde yüzde 99,6’lık geri ödeme yüzdesine sahip olduğumuzu paylaşmak isterim. Zaten biliyorduk ama kadınların borçlarına son derece sadık olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.