İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağdat Caddesi altgeçit inşaatını da bünyesinde barındıran “Maltepe Meydan Düzenlemesi” şantiyesinde incelemelerde bulundu.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de hayatı değiştirecek meydan düzenlemesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çalışmaların 2023 yılında biteceği müjdesini veren Başkan İmamoğlu, toplam uzunluğu 1 kilometre olan bu hattın bittikten sonra trafiğin akışkan hale getirileceğini söyledi.

25 bin metrekarelik olağanüstü bir kullanım alanı ortaya çıkacağını duyuran İmamoğl, "Hem burada bulunan cami ve önündeki alanın güzel bir biçimde kullanılması hem boylu boyunca esnaf için, bu hat için ve bu bölge için inanılmaz bir alışveriş noktası, aynı zamanda buluşma noktası, aynı zamanda insanların birbiriyle sosyalleşme noktası haline gelecek” dedi.

Bağdat Caddesi’nin Maltepe merkez bölgesinde yapılacak olan altgeçit çalışmasıyla araç trafiği, Plaj Yolu Sokak ile İkinci İlkokul Caddesi arasında yeraltına alınacağını kaydeden İmamoğlu, böylelikle 1 kilometre uzunluğundaki hatta kesintisiz bir ulaşım sağlanacağını söyledi. İmamoğlu, "Maltepe, devam eden meydan düzenlemesi ile 25 bin metrekarelik yayalaştırılmış bir alana kavuşacak. Altgeçit çalışmaları yürütülürken, bölgenin altyapısı da yenileniyor. Bu sayede bölgede yaşanacak olası su baskınlarının da önüne geçilmiş olacak" dedi.