Bergama Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısı, vefat eden Belediye Zabıta Memuru Burak Altay'ın ruhuna fatiha okunup, dua edilerek başladı.İZMİR (İGFA)- Bergama Belediyesi’nde yılın ilk meclis toplantısı, Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hakan Koştu, toplantıya başlarken 2021 yılının Koronavirüs, doğal afetler gibi nedenlerle zorlu geçtiğine işaret ederek, 2022'nin hayırlı bir yıl olması temennisinde bulundu. Ardından Aralık ayı meclis tutanakları okunarak onaylandı. Daha sonra belediye başkanlığı, birimler ve komisyonlardan gelen konular görüşülerek karara bağlandı.

Bütünşehir Yasası ile Köy Tüzel Kişiliği’nden Bergama Belediyesi’ne geçen arsa ve tarlaların kamu yararına yeniden değerlendirilmek üzere meclis oturumunda görüşülmesi sırasında, muhalefet meclis üyeleri tarafından siyasi saiklerle hareket edilerek, konunun gündem dışına taşınmasına cevap veren Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Siz bizim yapacaklarımızın hayallerine bile yetişemezsiniz” dedi.

'BAŞKA BİR ÇÖZÜM ÖNERİNİZ VARSA KONUŞALIM'

Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Mali yapıyı düzeltmek için birçok kere çare aradık. Yine 15 yıl önce AK Parti Belediyesi döneminde 1,00 TL’ye Bergama’ya kazandırdığımız Tekstil Fabrikası’nı borçlarımız karşılığı değerlendirmek istediğimizde de karşı çıktınız. 130 milyon lira borç stoğumuz ile bu mali yapı ile belediyenin yürüyemeyeceğini anlattık. Birlikte çare bulalım dedikçe karşı çıktınız. Tekstil Fabrikası'nı borçlarımıza karşı kullanmak istedik. Yine karşı çıktınız. İki seçeneğe de karşı çıkıyorsunuz. Başka bir çözüm öneriniz varsa getirin konuşalım” dedi.

'YİNE BORÇ YAPILMIŞ ÖDENMEMİŞ'

Bugün yeniden değerlendirilmek üzere meclis gündemine alınan arsa ve tarlaların yüzde 80’ni üzerinde haciz olduğuna işaret eden Başkan Koştu, “Geçmiş dönemde borç yapılmış ödenmemiş, haciz gelmiş. Yine borç yapılmış ödenmemiş, haciz gelmiş. Bugün üzerinde konuştuğumuz tarlarının yüzde 80’ni bu şekilde hacizli. Bu mali yapı ile nereye varılabilir. Felakete doğru sürükleniyoruz. Bu kararı almamız hemen satış olacağı anlamına gelmez. Bu aldığımız kararlar doğrultusunda ilçemize hizmet etmeye çalışacağız. Biz en doğrusunu yapmaya çalışıyoruz.

Borçlanmamız gereken yerde borçlanma, satış yapmamız gereken yerde satış yapmaya, kamu yararını gözeterek devam ediyoruz. Ayrıca gelir getirici başka projeleri de yaşama geçiriyoruz. Geçtiğimiz yıl GES Projemizi tamamlayıp devreye aldık. Şimdi Sebze Meyve Kurutma Tesisi de yapacağız. Bir yandan da gelirlerimizi artırmaya çalışıyoruz” dedi.

Yılın ilk meclis toplantısında denetim komisyonu da belirlendi. Yapılan oylama sonunda Memduh Çoban, Yusuf Burcu, M. Cihan Öztürk, O. Selim Tok ve Ali Bor denetim komisyonuna seçilen meclis üyeleri oldu.