İzmir‘de faaliyet gösteren Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği (ÇAĞAZDER), Azerbaycan Cumhuriyeti'İzmnin 104. yılını ve İzmir Bakü kardeşliğinin 37. yılını kutlamak amacıyla “Azerbaycan Kültür Günleri” adıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.İZMİR (İGFA) - İzmir'de Azerbaycan Kültür Günleri, Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinin 3. katındaki Resim Sergi alanında açılan Azerbaycanlı Ressamlar Sergisi ile başladı.

10 gün sürecek etkinliklerin  açılışında konuşan ÇAĞAZDER Basın Sözcüsü Perviz Altay, 3 yıl önce faaliyete başlayan derneklerinin amacının Azerbaycan ile Türkiye arasında kültür köprüsü kurmak olduğunu söyledi.

Dünya üzerinde bağımsız 2 Türk devleti olan Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak bir kültürel mirasa sahip olduğuna vurgu yapan Perviz Altay, “Köklü Türk kültürünün tüm dünyada tanınması için çaba harcayan bir sivil toplum kuruluşuyuz. İzmir’de yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak zengin kültürümüze sahip çıkıyoruz. Pandemi döneminde zorunlu olarak ara verdiğimiz etkinliklerimize bugün yeniden başlıyoruz” dedi.

ÇAĞAZDER Başkanı Cemal K. Mehmethanoğlu da konuşmasında, ortak tarihi ve geçmişi olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin dostluk temeli üzerinde kurulduğunu vurguladı. Başkan Mehmethanoğlu, “Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik ve sosyal ve kültürel ilişkiler büyük bir önem taşımaktadır. Bizde ÇAĞAZDER olarak bu sürece elimizden gelen katkı sumak için çalışıyoruz. Bu amaçla 10 gün sürecek zengin bir program hazırlayarak İzmirlilerin beğenisine sunduk” dedi.