İzmirli öğrencilerin projesi ile her yıl 10 milyar litrelik su tasarrufu sağlanacakİZMİR İGFA- Türkiye’nin en zorlu robot yarışması olan ve bu yıl 18.si düzenlenen Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nden 2 büyük başarı elde ederek dönen Kocatürk Teknoloji Ekibi; inovasyon kategorisinde “10 Milyar Litre Su” projesi ile 2.lik, “Hasta Yatağı” projesi ile 3.lük ödülü aldı.
 
Geleceğin dünyasında önemli bir yere sahip olan robot teknolojilerinin önemini kavrayan Kocatürk Teknoloji Ekibi öğrencileri Arda Gürbüz ve Kuzey Özçelik: “Bu alanda neler yapabileceğimizi düşündük ve su tasarrufu teknolojilerine yöneldik. Duş esnasında israf edilen soğuk suyu depolayıp kullanıma sunan sistemimiz ile her yıl Ömerli Barajı’nda bulunan yaklaşık su miktarı kadar israfı önlüyoruz” dedi.

2. proje olan “Hasta Yatağı” projesi ise altını ıslatan yaşlı ve felçli hastaların, bu durumdan kaynaklı rahatsızlıklarını önlemek amacıyla geliştirildi. Bu sistemle hasta yatağındaki ıslaklık hemşireye otomatik olarak bildiriliyor ve çok kısa sürede çarşaf değişikliği yapılarak hastanın konforu arttırılıyor. 24 yıllık eğitim geçmişi ve tecrübesi ile çeşitli başarılara imza atan Kocatürk Okulları; son 5 yılda 3 dünya 1.liği, 8 Türkiye 1.liği ve 2.liği, 2 patentli proje ile birlikte bu alandaki iddiasını bir kere daha kanıtlamış oldu.