Temiz ve kaliteli içme suyunun güvencesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü Su Analizleri Laboratuvarları’nda 2021 yılında 9 bin 85 içme suyu numunesinde 106 bin 728 parametrenin analizi yapıldı.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)- İçme Suyu, Atık Su, Havuz Suyu, Sulama Suyu, Arıtma Çamuru ve Toprak matrikslerinin analizlerinin yapıldığı KASKİ Genel Müdürlüğü Su Analizleri Laboratuvarları’nda temiz ve sürdürülebilir içme suyuna erişim için 2021 yılında da önemli çalışmalar gerçekleştirildi.

Suyun yönetimi ve sevkiyatından sorumlu KASKİ Genel Müdürlüğü, kentimiz genelinde her noktadan belirli aralıklarla sürekli numuneler alarak daha da sağlıklı ve kaliteli içme suyuna erişim için 2021 yılında 9 bin 85 içme suyu numunesinde 106 bin 728 parametrenin analizini gerçekleştirdi. Ayrıca içme suyu tesislerinde yapılan klor ölçümlerine ek olarak şebekede 3 bin 256 serbest klor ölçümü yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin sürekli ve kaliteli içme suyu temini noktasında örnek çalışmalara imza attığını belirterek, KASKİ Laboratuvarlarında, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelikte belirtilen içme ve kullanma sularında bakılması istenen tüm parametrelerin analizlerinin titizlikle yapıldığını kaydetti.