Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) 2022 Yılı Bütçe ve Yatırım Toplantısı’na katılarak beklenen hizmetleri hayata geçirmek amacıyla çalışmaların hızla sürdüğünü ve bu süreçte yeni bir Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı yapacaklarını duyurdu.Mehmet UZEL/ KAYSERİ İGFA-  Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda Büyükkılıç başkanlığında gerçekleşen Bütçe ve Yatırım Toplantısı’nda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir ve şube müdürleri de hazır bulundu. 

Yatırım ve bütçe görüşmeleri sonunda açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşan anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun, 2021 yılını dolu dolu geçiren altyapı kuruluşumuz 2022’de de inşallah yine beklenilen hizmetleri hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını hızla sürdürmekte. Bu süreçte ayrıca bir GES çalışması 5 megavatlık, daha sonra inşallah 10 megavata da dönüştürecek şekilde gayretlerimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Alternatif projeler üretmek suretiyle kaynaklarımızı daha verimli kullanmak ve gelir kaynaklarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi atıklarımızı aynı şekilde değerlendirecek, beklenilen hizmetleri vatandaşımıza ulaştıracak gayretlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

"DURMAK YOK, KOŞMAYA DEVAM DİYORUZ”

Açıklamasında KASKİ ve belediye çalışanlarına gayretli, iyi niyetli, çalışkan davranışlarından dolayı teşekkür eden Büyükkılıç, “Yatırımlarımızı gözden geçireceğiz, elbette ki önceleyeceklerimiz olacak, elbette ki ilave yatırımlarımız gündeme gelecek. Durmak yok, koşmaya devam diyoruz” dedi.

Öte yandan Kadir Gecesi’nin idrak edileceğine değinen Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun Ramazan ayını idrak ettik, pandemi sürecini geride bıraktık. Kadir Gecesi’ni lütfetti Mevla’m nasip etti, inşallah bugün idrak ediyoruz. Bu vesile ile hemşehrilerimizin, Türk milletinin, İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ederken, insanlığın da kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.