Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte Kepez Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarla Kayseri Valiliği'nin katkılarıyla Talas Belediyesi tarafından yaptırılan 24 derslikli ortaokulda incelemelerde bulundu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kalabalık bir ekiple Kayseri'nin Kepez Mahallesi'ni ziyaret eden heyet, yapılan çalışmaları ve yapılacak olan yatırımları yerinde inceledi. Talas Belediyesi başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği programda, belediye ve valilik iş birliğiyle yaptırılmakta olan ortaokul inşaatı da yerinde görüldü.

İncelemelerin ardından Kaymakam Yaşar Dönmez ile birlikte mahalle kahvehanesinde Kepezlilerle bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kırsal mahallelerin kalkınmasını önemsediklerinin altını çizdi. Kırsala yatırımın devam edeceğini ifade eden Başkan Yalçın, “Buraya bir gelişimizde yaşlı bir teyzemiz okul istedi, ‘çocuklarımız kışın üşüyor’ dedi. Ben bir öğretmenim, o yüzden bu okul ihtiyacı içime oturdu. Akabinde Vali Bey'e gittik, okul için izin ve bir miktar da yardım istedik. Sağ olsun geri çevirmedi. Hemen okulun temelini attık su basmanına kadar yaptık. Dönemin milli eğitim bakanının yanına gittik ondan da yardım aldık” dedi.

Kaymakam Yaşar Dönmez de kırsal mahallelerin çok önemli olduğunu ifade ederek Başkan Yalçın’ın bu öneme göre hareket ettiğini belirtti.