Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, günün ilk saatlerinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile merkez üssü Sarıoğlan ilçesi olan 4.9 şiddetindeki depremin etkilediği bölgelerde incelemelerde bulundu, ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Büyükkılıç, ayrıca Bünyan ilçesinde de depremden etkilenen bölgeleri yerinde inceledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri merkezinde de hissedilen 4.9 şiddetindeki depremden Sarıoğlan ilçesinde 21, Bünyan ilçesinde 6, Kayseri merkezde 2 adreste olmak üzere toplam 29 nokta etkilendi.

Gece boyu depremi anlık takip ederek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerini teyakkuza geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sabahın ilk ışıklarında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte depremin yaşandığı Sarıoğlan ilçesine giderek, son durumu yerinde inceleyip, ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sarıoğlan’da vatandaş ve esnafla bir araya gelerek Kaymakamlık ve Belediye ziyaretinde bulunan Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Sarıoğlan Kaymakamı V. Murat Çürük ve Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım’dan bilgiler alan Vali Günaydın, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hepimize öncelikle geçmiş olsun. Bildiğiniz gibi gece saat 02.28 sıralarında ilçemiz Sarıoğlan Palas mahallesinde 4.98 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin olduğu andan itibaren bütün görevlilerimiz AFAD görevlilerimiz, Jandarma görevlilerimiz, Büyükşehir Belediyesi görevlilerimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve bütün ekiplerimiz sahaya çıktı. Muhtarlarımızla hemen diyaloğa geçildi. Çok şükür olumsuz bir durum oluşmadı” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç ise, Kayseri’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Geceden beri takip ettik. Arkadaşlarımızın hepsi de teyakkuz halinde görevlerini yaptılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Can ve mal kaybının olmaması bizleri bu manada çok şükür rahatlatmıştır. Bizler de hem geçmiş olsun demek hem de yerinde görme bağlamında ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Kaymakamlarımıza, başkanlarımıza gayretlerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BÜNYAN’DA DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Sarıoğlan ilçesindeki incelemelerin ardından Bünyan’a geçen ve belediyede oluşturulan kriz masasını ziyaret ederek, Bünyan Kaymakamı Turgut Gülen ile Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun’dan son durum hakkında bilgiler alan Büyükkılıç, burada açıklamalarda bulundu.  Deprem üssünün Sarıoğlan ilçesinin Palas Mahallesi olduğunu açıklayan Başkan Büyükkılıç, “ Yerinde gözlemlediğimiz kadarıyla bazı evlerde çatlaklıklar söz konusu ama Allah’a şükürler olsun yıkılma söz konusu değil” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, GECEDEN BERİ ANLIK OLARAK TAKİPTE

Büyükkılıç, tedbir amaçlı bazı evlerin boşaltıldığını belirterek, “Sahada gerek itfaiyemiz gerek ise AFAD ekibimiz incelemeleri, değerlendirmeleri yapıyorlar. Alınması gereken tedbirler bağlamında, yapılması gereken destekler bağlamında ne gerekiyorsa yapacağız. Sayın Valimiz ile de Sarıoğlan bölgesindeki incelemeleri yaptık. Kendileri Felahiye tarafına geçti, biz de Bünyan tarafına geçtik. Böylece bölgeyi, sahayı tarama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezinde bilgi verildi ama incelendiğinde ciddi bir hasarın ya da ciddi bir sıkıntının olmadığı yönünde ön tespitler yapıldı. Çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Geceden beri anlık olarak takip ettiklerini, gerek görüntülü, gerekse yazılı olarak ekiplerden bilgi akışı sağlandığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, kriz masasından sahada olan tüm ekiplere kadar teşekkür ederek, tüm Kayserililere ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun da, Başkan Büyükkılıç’ın olaya anında müdahil olduğunu ifade etti.