Kilis Valisi Recep Soytürk, şehit ve gazi ailelerine Valilik Konağı’nda iftarda bir araya geldi.KİLİS İGFA- Vali Recep Soytürk, eşi Nurdan Soytürk ile birlikte Valilik Konağı girişinden iftar için gelen misafirlerini tek tek karşılayarak hal hatır sordular.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Vali Soytürk “Bu akşam ki iftar yemeğimize teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yaklaşık 4 Ramazan önce yine burada bir iftar yemeği vermiştik. Pandemiden dolayı ayrılık vardı bugün kavuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün maske zorunluluğunu da ortadan kaldırdı rahat rahat bir aradayız, birlikteyiz büyük bir aileyiz. Allah’a çok şükürler olsun ki aynı sofrada bu akşam iftar açacağız. Bundan dolayı duyduğum büyük memnuniyeti dile getirmek isterim. Biliyorsunuz yaklaşık 4 yıldır Kilis’te çalışıyorum Kilis’te askeriye ile adliye ile belediye ile üniversite ile tüm kurumlarla hakikaten son derece uyumlu, eş güdümlü bir birine katkı sağlayan bir mantıkla çalışma sürdürüyoruz. Büyük bir keyifle çalışıyoruz. 4 yıl önce planladığımız bazı işlerin olup bittiğini hatta yavaş yavaş unutulduğunu da görüyoruz. Bir kısım işlerimiz yürüyor, bir kısımları yakın bir tarihte olacak bunlardan büyük memnuniyet duyuyoruz. El birliğiyle, gönül birliğiyle çalışıyoruz. Allah bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyorum” diye konuştu. Vali Soytürk’ün konuşmalarından sonra okunan akşam ezanı ile hep birlikte oruçlar açılarak iftar yapıldı.

Programa, 6 Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Toker, 5 Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Kilis Garnizon Komutanı Piyade Albay Halil Sıddık Ayhan, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Kilis Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Cumhur Muhtar, gazi ve şehit yakınları, siyasi partilerin il başkanları ve basın mensupları katılım sağladı.