100. Yıl Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında Kırgızistanlı sanatçılar, Narınbek Kalıbaev, Brulkan Stamkulova, Darıka Adatovna, Kütahya Belediyesi hizmet binası bahçesinde konser verdi.KÜTAHYA (İGFA) - Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 100. Yıl Kültür ve Sanat Sezonu kapsamında düzenlediği kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Kardeş ülke Kırgızistan’ın halk sanatçıları Narınbek Kalıbaev, Brulkan Stamkulova, Darıka Adatovna, Kırgızistan’ın milli kıyafetleri içinde söyledikleri Kırgızistan’a özgü eserler ile katılımcılara farklı bir gece yaşattı.

Sanatçılar söyledikleri ‘Beyaz Giyme Toz Olur’ türküsü ile de büyük beğeni aldı. Söyledikleri şarkıların yanında Kırgızistan’a özgü halk dans figürleriyle de beğeni kazanan sanatçılar, Kütahya’da olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Kütahya Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, sanatçıların kendi kültürlerinin yanında okunan şiir, yöresel kıyafet ve söylenen türkülerle Kütahya kültürünü de yansıttıklarını belirterek, kardeş ülkelerin bağımsız Türk Devletlerinin sanatçılarını Kütahya’da ağırlamaya devam edeceklerini söyledi. 

Konser sonunda sanatçılara teşekkür plaketi ile birlikte Kütahya’nın simgesi çini hediye edildi.