İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’deki cemevlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Hürriyet, “Cemevlerinin ibadethane sayılabilmesi ile ilgili yıllardır atılmayan adımları kendi yetki alanımızda atmak adına bir çalışmamız var” dedi.KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Ramada Otel’de Kocaeli’deki cemevlerinin temsilcilerini ağırlayarak sorun ve taleplerini dinledi. Programda Başkan Hürriyet’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, İzmit Belediyesi Koordinatörleri Birol Sağlam ile Ozan Aksu, Meclis Üyesi Devrim Bal, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirtaş, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Kocaeli’deki cemevlerinin başkanları ve yönetimleri yer aldı.

Cemevlerinin taleplerini dinleyerek talepleri tek tek not alan Başkan Hürriyet, “Bu toplantıyı kıymetli bir birliktelik, kıymetli bir dayanışma olarak görüyorum. Elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiğince bütün ibadethanelere yardım etmeye gayret gösteriyoruz. Olabildiğince dayanışma göstererek herkesle istişare etmeye, birlikte karar vermeye özen gösteriyoruz. 

İzmit Belediyesi olarak sizleri önemsiyoruz. Sizlerle daha sıkı iletişim kurabilmek için birçok arkadaşımıza görev vermeye çalışıyoruz. Cemevlerinin ibadethane sayılabilmesi ile ilgili yıllardır atılmayan adımları kendi yetki alanımızda atmak adına bir çalışmamız var. Bunu ‘ben yaptım oldu’ mantığına göre değil, sizlerin talepleri ve beklentileriyle şekillendirmek bizim en büyük duruşumuz olacak" dedi.