Kocaeli Büyükşehir kar yağışının tüm kentte kendini göstermesiyle birlikte yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına destek olmaya devam ediyor. KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarına yönelik kentimizin her noktasında yıl içinde düzenli olarak mama desteği sağlıyor. Soğuk hava şartları ve kar yağışı nedeniyle ekipler 12 ilçede mama dağıtımı yapılarak, patili dostlarımız unutulmuyor. Ekipler, sokakta yaşayan kedi ve köpekleri elleriyle besliyor.

Kar yağışı ile zor günler yaşayan, yiyecek bulmakta zorluk çeken patili dostlarımızı yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca ilimizde bulunan STK’lar, hayvan severlerin oluşturduğu dernekler ve ilçe belediyelerine de mama desteğinde bulunuyor. İlimizde haftalık 55 besleme noktasında 1 araç ve 2 personelin olduğu ekip ile düzenli olarak sokak hayvanlarını besleme çalışması yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak 2021 yılında 120 ton mama dağıtımı gerçekleştirdiklerini aktaran yetkililer, ‘’Patili dostlarımız bizlere emanet’’ diyerek soğuk havalarda hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm vatandaşlara da birlik çağrısında bulundu.