Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, karla mücadele çalışmalarının takip edildiği, gelen çağrıların alındığı AYKOME Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.MALATYA (İGFA)- Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün kar yağışının yoğun olarak yaşanacağını belirtmesi ile birlikte hazırlıklarını artıran ve etkin bir şekilde çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya Merkez ve 11 ilçede kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Karla mücadele çalışmaları hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yıllardan beri özlediğimiz ve beklediğimiz kar, yağmaya devam ediyor. Malatya’ya geçtiğimiz hafta Salı günü başlayan ve 36 saat aralıksız bir şekilde rahmet yağdı. Kar senesinin var senesi olduğunu biliyoruz. Bu arada vatandaşlarımızın mutazzarır olacağını da biliyoruz. Kar yağışı bugün itibariyle de yoğun bir şekilde devam ediyor ve 28 Ocak Cuma gününe kadar aralıklı bir şekilde kar yağışının devam edeceği Meteoroloji tarafından da ifade ediliyor. Hemşerilerimize şunu ifade etmek istiyorum; bütün personellerimiz Fen İşleri Daire Başkanlığımız, MASKİ personellerimiz, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığımız olsun ilgili diğer birimlerimiz sahadalar.

Şu anda 500’ün üzerinde aracımız sahadadır. 1.500’ün üzerinde arkadaşlarımızda sahada yol açma noktasında büyük gayret göstermektedirler. Ben özellikle personellerimizin bu süreç içerisinde göstermiş olduğu fedakârlığı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Gece gündüz demeden -16 derecede Malatya’nın sokaklarında karları temizleme noktasında büyük gayret gösterdiler” dedi.