Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya trafiğini rahatlatmak ve Malatya’da ulaşım sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediyesi, Altınkayısı Bulvarı ile Bostanbaşı mahallesini birbirine bağlayan 35 metrelik yolda çalışmalarını sürdürüyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

35 metrelik yol güzergâhında devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, “Saraybosna caddesi diye adlandırdığımız 35 metrelik yolda alt temel çalışmalarımızı sonlandırdık. Altyapı ile alakalı diğer kurumların çalışmaları başladı. Altyapı çalışmalarının bitimiyle birlikte asfalt serim çalışmalarımızı yaparak vatandaşımızın hizmetine yolumuzu sunacağız” dedi.

Alternatif yollarla birlikte Malatya trafiğinin rahatlayacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’nın trafik ve ulaşım sorunun çözülmesi noktasında göreve geldikten sonra gerekli planlamalar ve projeleri yaptık, uygulama çalışmalarına geçtik. Kuzey bölgemizde Anayurt Bulvarı yapıldı ve trafiğe açıldı. Güney bölgemizde de ana artele alternatif caddelerin açılması gerekiyordu. Bu anlamda Danişmend Gazi Bulvarı ve Mıhludut Caddesinden Bostanbaşı Mahallesine bağlanan yaklaşık 13 km’lik bir aks içerisinde güney kuşak yoluna bağlanacak bir aks yapılıyor" şeklinde konuştu.