Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, 2021-2022 sezonunu şampiyon olarak noktaladı. Şampiyon takımın oyuncu bazında istatistiklerine baktığımızda tüm oyunculardan önemli bir katkı aldığı görüldü.MANİSA İGFA- Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan da, kadroyu kurarken takım oyununa yatkın bir oyuncu topluluğu için çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını söyledi. Çaylan, “Uzun bir periyodu geride bıraktık. Geriye dönüp baktığımızda takım oyunu ile her oyuncumuzdan katkı aldığımız özel bir sezon yaşadık” dedi.

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) sezon başında koyduğu hedefe ulaşan Manisa BBSK, 2022-2023 sezonunda ING Basketbol Süper Ligi’nde (BSL) mücadele etmeye hak kazandı. Normal sezonda oynanan 30 maçlık istatistiklere baktığımız zaman tüm takımın oyuna katkı verdiği net bir şekilde görüldü. Neredeyse her maç başka bir ismin ön plana çıktığı takımda sağlam temeller üzerine oturtulan taşlar, sezon sonunda meyvesini verdi ve Manisa’nın yeşil-beyazlı temsilcisi 23 galibiyet ile Süper Ligin yolunu tuttu. Manisa BBSK, attığı 2540 sayı ile ligde en skorer ikinci takım oldu. Yeşil-beyazlı takım potasında gördüğü 2302 sayı ile en az sayı yiyen dördüncü takım olarak normal sezonu tamamladı. Manisa’nın Dev Adamları 30 maç sonunda 84,67 sayı, 33,57 ribaunt ve 20,73 asist ortalaması ile sezonu noktaladı.

Manisa’nın Dev Adamlarında skorer oyun kurucu Diante Watkins 18,6 sayı, 5,6 asistlik skorla şampiyonluğun en önemli mimarlarından biri oldu. Takımın bir diğer Amerikalısı Andre Williamson da 12,2 sayı, 7,2 ribaunt ortalamasıyla sezonu noktaladı. Federasyon Kupası’nda yaşadığı talihsiz sakatlık sonrasında ligde ilk 8 maçı kaçıran Mustafa Baki Görür de 11,5 sayı, 5,2 ribauntluk katkısıyla önemini ortaya koydu. Akın Kandemir sezonu 9,1 sayı, Fatih Cantitiz 8 sayı, 3,9 ribaunt, Sercan Topcu 7,3 sayı, Tolga Kaan Birer 6,8 sayı, Berkay Sinirlioğlu 5,3 sayı, Tuna Han Dikmen 4,3 sayı, 4,5 ribaunt, Koray Uzunhasan 3,8 sayı, Takım Kaptanı Recep Doğrusöz 3,1 sayı, Kaan Oray 2,1 sayılık ortalama ile sezonu tamamladı. Takıma son haftalarda katılan Jack Pagenkopf da 2 maça çıktığı sezonda 7,5 sayılık ortalama yakaladı.

"İŞİN MUTFAĞINDA BÜYÜK EMEK VARDI"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde başarılı periyotta işin mutfağında yer alan Kulüp Başkanı Mehmet Güzgülü, Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan, Genel Menajer Nihat Mala, Başantrenör Ceyhun Cabadak, Yardımcı Antrenörler Göktuğ Dilbazer, İlker Türel, Kondisyoner Cüneyt Yetim, İdari Menajer İlhan Özsarı, yönetim kurulu üyeleri, Takım Menajeri Yiğit Alp Kalkancı, Masörler Mehmet Altunörs ile Serdar Helvacı ve Malzeme Sorumlusu Osman Çelik’in de önemli bir katkısı vardı. Takım mimarisinin oturmasında her parçanın birbirini tamamladığı kulüp de başarılı sonuçlar sonrasında Manisa tarihinde çok önemli bir başarıya imza atıldı.

"HAK ETTİĞİMİZ YERDEYİZ"

Basketbol Şube Sorumlusu Bora Çaylan da, kadroyu kurarken takım oyununa yatkın bir oyuncu topluluğu için çalıştıklarını ve bunda da başarılı olduklarını söyledi. Çaylan, “Uzun bir periyodu geride bıraktık. Geriye dönüp baktığımızda takım oyunu ile her oyuncumuzdan katkı aldığımız özel bir sezon yaşadık. Tüm hedef maçlarımızı kazanarak sezon boyunca büyük fark yarattık. Ortaya konulan büyük emeğin, gece-gündüz demeden yapılan çalışmaların karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. Biz, sezon boyunca tüm ekip olarak birlikte sevindik birlikte üzüldük. Yakaladığımız başarının en önemli noktasının da bu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve Kulüp Başkanımız Mehmet Güzgülü’nün bizlere verdiği destek de çok önemliydi. Son bir parantez de taraftarlarımıza açmak istiyorum. Sezon boyunca bizi bir an olsun yalnız bırakmadılar. Hak ettiğimiz yerde Basketbol Süper Ligi’ndeyiz” dedi.