Manisa'nın Kula ilçesinde tarihin gün yüzüne çıkartılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapımına başlanılan Yunusemre Caddesi Cephe ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde çalışmalar sürüyor. MANİSA (İGFA) - Kula turizminin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'nın tarihi çarşısı Yunusemre Caddesi'nin de çehresini değiştiriyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce başlatılan cephe ve sokak sağlıklaştırma projesiyle Yunusemre Caddesi'nde bulunan 96 dükkanın çehresi değiştirilecek.

Öncelikle çatılarda onarımların yapıldığı proje kapsamında içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları da Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirildi.

Dükkan cephelerinde doğramaların değişmesiyle birlikte sıva ve boya imalatları da aslına uygun şekilde yapılacak olan projede Yunusemre Caddesi'nin doğal taş kaplaması da gerçekleştirilecek.

Tarihi çarşıda gerçekleştirilen cephe ve sokak sağlıklaştırma projesinin ilçe için çok önemli olduğunu dile getiren Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Kula'da tarihi gün yüzüne çıkarmaya devam ettiklerini söyledi. Bu noktada Kula'da önemli restorasyon projelerini hayata geçirdiklerini anlatan Topkaya, "Kula'nın tarihi çarşısı Yunusemre Caddesi'nde de cephe ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 8 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz projemizin tamamlanmasıyla birlikte tarihi çarşımız Kula turizmine de büyük katkı sağlayacak" dedi.